Turun kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 9.1. ensimmäiseen kokoukseensa. Uusi lautakunta jatkaa kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan sekä kiinteistöliikelaitoksen johtokunnan työtä. Asialistalla kokouksessa oli mm. Sirkkalan koulun alueen kehittäminen.

Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 9.1. Kokouksessa käsiteltiin mm. seuraavia uusia asioita.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma "Sirkkalan koulu"

Asemakaavanmuutos laaditaan Uudenmaankadun, Sirkkalankadun ja Itäisen Pitkäkadun rajaamalle alueelle. Tavoitteena on mahdollistaa uuden koulurakennuksen toteuttaminen alueen keskelle osoitteeseen Sirkkalankatu 20. Koulurakennusta tarvitaan sen vuoksi, että yksi Sirkkalan koulun rakennuksista joudutaan purkamaan sisäilmaongelmien takia.

Kaavanmuutoksen yhteydessä lisätään koulutontin rakennusoikeutta ja tutkitaan mahdollisuutta laajentaa tonttia liittämällä siihen osa viereisestä tontista. Suurin osa suunnittelualueen rakennuksista on rakennettu 1800-luvulla tai 1900-luvun alussa ja ne on suojeltu asemakaavassa. Tavoitteena on säilyttää alueeseen liittyvät suojeluarvot.

Kaavaa valmistellaan Turun kaupungin aloitteesta vaikutuksiltaan merkittävänä, joten sen hyväksyy kaupunginvaltuusto. Lautakunta jätti asian pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Asemakaavanmuutos ”Vahdontien liikekeskus”

Asemakaavanmuutos laaditaan Turun kehätien ja Vahdontien eritasoliittymän luoteispuolella sijaitsevalle teollisuus- ja puistoalueelle. Tarkoituksena on muuttaa suuri osa Ruusunmarjanpuistosta liikerakennusten korttelialueeksi, joka voitaisiin liittää osaksi nykyistä liike- ja toimistorakennuksen korttelialuetta. Muutos kallioisen mäen ottamisesta tonttimaaksi olisi vastaavan tyyppinen kuin mitä Raision puolella kaavallisesti on jo tehty.

Asemakaavamuutoksen laatimiseen on ryhdytty yksityisen hakijan hakemuksesta. Lautakunta palautti asian uuteen valmisteluun maankäyttösopimuksen laatimiseksi.

Lautakunnan kokoukset keväällä 2018

Lautakunnan kokoukset pidetään pääsääntöisesti tiistaisin. Lautakunta päätti, että kevään 2018 kokoukset pidetään seuraavina päivinä: 9.1., 16.1., 30.1., 6.2., 13.2., 20.2., 6.3., 13.3., 27.3., 10.4., 17.4., 24.4., 8.5., 15.5., 29.5., 5.6., 12.6.

Kokouksen pöytäkirjaan pääsee netissä seuraavan osoitteen kautta:
http://www.turku.fi/paatoksenteko/lauta-ja-johtokunnat/kaupunkiymparistolautakunta