Noin puolet Turun luonnonjääkentistä avautuu maanantaina 15.1. Viikonlopun jäädytysten painotus on koulujen lähikentissä, jotta ne olisivat luistelukunnossa maanantaiaamuna. Ensimmäisinä avautuivat lauantaina 13.1. Kupittaan kenttä 3 ja Urheilupuiston yläkenttä. Kentät ovat avoinna säävarauksella.

Jäädytystyöt jatkuvat läpi viikonlopun. Tavoitteena on saada kaikki kentät ja kaukalot auki viimeistään viikon puolivälin tienoilla. Tiedot kenttien tilanteesta päivitetään nettiin maanantaina aamupäivällä.

Suurimmalla osalla kentistä on pukusuoja luistintenvaihtoa varten. Pukukopit ovat avoinna arkisin klo 7.30 alkaen ja viikonloppuisin klo 10 alkaen. Ovet ovat avoinna ja kenttien valaistus päällä maanantaista torstaihin klo 21 asti ja perjantaista sunnuntaihin klo 20 asti. Kenttien käyttö on kaikille avointa ja maksutonta.

– Kenttä on avattu, kun pukukoppi on avoinna. Kentän aukiolon voi tarkistaa myös netistä, kertoo liikuntapaikkamestari Jarkko Tallqvist.

Kokonaisvastuu Turun noin 50 jääkentän ylläpidosta on Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksella. Kenttien käytännön jäädytys- ja hoitotöistä vastaavat urakoitsijat. Lisäksi on viisi talkoojäädytyskenttää. Kupittaan ja Urheilupuiston kenttien huollosta vastaa liikuntapalvelukeskus.

Impivaarassa lumetus jatkuu

Impivaaran Nunnavuoressa lumetustyöt ovat käynnissä. Perjantaiaamuun mennessä lunta on saatu tehtyä 400 metrin matkalle Nunnavuoren 1,7 km lenkistä.

Lumetus jatkuu viikonloppuna, ja maanantaina tiedotetaan lisää työn etenemisestä.

– Tavoitteena on saada 1,7 kilometrin lenkki valmiiksi ensi viikon loppupuolella, kertoo liikuntapaikkamestari Jukka Virtanen.

Impivaarassa tehdään latua tykkilumella.