Ratsumiehenpuiston leikkipaikka on lähtenyt Föri-pulun mukana viemään tarinaa eteenpäin

Loruilun satoa

4-vuotiaan pojan oodi jäätelölle:

" Minä tykkään jäätelöstä,
suklaajäätelöstä.
Minä tykkään siitä hirmu paljon,
minä tykkään kaikista jäätelöistä."

"Meillä koetaan lorut koko keholla. Laulamisesta ja loruttelusta on tullut syksyn aikana kiinteä osa jokapäiväistä keinumista. Lauluthan ovat runoja sävelellä ja runon rytmi tuntuu koko kehossa, kun sen yhdistää keinumisen tahtiin. Lapset pyytävät omia toivelaulujaan tai puistotätijukeboksi käynnistyy ja sitten jo mennään".

Vaikka lapsi ei itse loruttelisi tai laulaisi puistossa mukana, vanhemmilta saadun palautteen mukaan laulujen sanat ovat kuitenkin jääneet mieleen ja laulu saattaakin päästä kotona.

"Lapset kuuntelevat kirjoja mielellään, kun siihen annetaan mahdollisuus. Talven pimeinä puistoaamuina on kiva aloittaa päivä rauhallisesti tarinan äärellä. Kaksivuotiaan pojan ilmiömäinen ennätys on kahdeksan kirjaa yhden aamun aikana ja silti ehtii vielä ulkoleikkeihinkin. Myös pojan kotona on kuulema otettu aamukirja käyttöön".

Uutena villityksenä on Tarinatalo ja erilaiset hahmot.

Tarinatalo

Lapsi kertoo mitä tyhjän talon kussakin huoneessa on ja aikuinen piirtää. Kuvat väritetään yhdessä ja kerrotaan tarinoita talon asukkaiden, usein melko dramaattisista, seikkailuista! Idea lähti lasten spontaaneista kertomuksista, jotka haluttiin tuoda näkyväksi.Tämä idea on tarkoitus suurentaa kevään aikana isompaan mittakaavaan ja täytellä huoneisiin uusia hahmoja ja esineitä aina, kun tarinahammasta kolottaa.

Talvisin terveisin,
Ratsumiehenpuiston leikkipaikan lapset ja puistotäti Jutta