Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta kokoontui keskiviikkona 24.1. Lautakunta hyväksyi mm. kaupunkipyöräjärjestelmän osaksi Föliä ja Kuhankuonon joukkoliikennekokeilun.

Kaupunkipyörät osana Föliä

Turun kaupunkipyörät toteutetaan osana seudullisen joukkoliikenteen palvelutarjontaa ja ulkoasultaan Föli-brändin mukaisina. Kaupunkipyöräjärjestelmän nimeksi tulee ”Föli-fillarit”, jolloin järjestelmä on helposti tunnistettavissa seudullisen joukkoliikenteen palveluksi.

Seudullinen joukkoliikenne pitää tavoitteena, että Föli-fillarin peruskäyttö saadaan sisältymään 90 vuorokauden ja sitä pidempään voimassa oleviin kausikortteihin ilman lisämaksua. Tarkemmin asiakashinnoittelusta päätetään lautakunnassa myöhemmin. Lautakunta merkitsi valmistelutilanteen tiedoksi.

Kaupunkipyöräkokeilu aloitetaan toukokuussa osana Civitas Eccentric –hanketta. Ympärivuotisessa järjestelmässä on 300 polkupyörää ja 34 kiinteää ja 3 siirrettävää pyöräasemaa. Kaarinalla, Raisiolla, Naantalilla ja Liedolla on halutessaan mahdollisuus liittyä mukaan kaupunkipyöräjärjestelmään.

Joukkoliikennekokeilu Kuhankuonolle

Seudullinen joukkoliikenne on valmistellut Kuhankuonon joukkoliikennekokeilun käynnistämistä kesällä 2018. Kokeilun aikana Kuhankuonolle liikennöi Turun keskustasta viisi edestakaista vuoroa jokaisena päivänä viikonpäivästä riippumatta. Ensimmäinen vuoro lähtee aamuyhdeksän tienoilla Turusta ja viimeinen lähtee kello 18-19 Kuhankuonolta Turkuun.

Kymmenen viikon mittaisen kokeilun kustannukset ovat noin 75 000 euroa, ja seudullinen joukkoliikenne on esittänyt, että kustannukset jaetaan alueen kuntien, Varsinais-Suomen liiton ja Metsähallituksen kesken. Lautakunta hyväksyi ehdotuksen, jonka mukaan kokeilu toteutetaan, jos kaikki osapuolet osallistuvat kustannuksiin esitetyllä tavalla.

Koko esityslista on luettavissa netissä tästä linkistä.