Turkulaiset nuoret urheilijat ovat menestyneet hienosti vuonna 2017. Heidän menestystään juhlistettiin keskiviikkona 24.1. mitalikahvitilaisuudessa, jossa nuoret saivat diplomit ja ruusut.

Liikuntalautakunnan varapuheenjohtaja Sini Häkkinen sekä huippu-urheilukoordinaattori Mika Korpela Turun seudun urheiluakatemiasta pitivät tilaisuudessa onnittelupuheet.

Stipendin sai 54 yksittäistä urheilijaa sekä viisi joukkuetta. Stipendinsaajat ovat iältään 13–20-vuotiaita ja edustavat 31 urheiluseuraa. Nuoret saavuttivat menestystä 24 lajissa. Nuorille urheilijoille jaettiin stipendejä yhteensä 9 525 euroa.

Maailmanmestaruuskisoissa voitettiin MM-kultaa discodancen aikuisten pienryhmässä 2paDance Star -joukkueessa. MM-kultaan ylsivät myös TPS Salibandyn Eero Jalo ja Olli Kuisma salibandyn nuorten MM-joukkueessa. MM-hopeaa savuttivat Mikael Hakala frisbeegolfin joukkuekilpailussa ja Saima Kokkonen naisten discodancen duossa. MM-pronssille ylsivät Frans Salmi alle 30-vuotiaiden taekwondossa ja Elli Pikkujämsä nuorten slopestylessa ja bigairissa.

Euroopan mestaruuskisoissa EM-kultaa voitti naisten purjehduksessa Martta Soini. EM-hopeaa saavuttivat 2paDance Stars discodancessa, keilailun junioreiden hopeajoukkueessa Teea Mäkelä ja EM-pronssia Frans Salmi taekwondossa, Falcons-joukkue cheerdancessa, Christian Kamphuis alle 30-vuotiaiden miesten taekwondossa ja Sari Gu Minutia Elite Junior joukkueessa joukkuevoimistelussa. Pohjoismaiden mestaruuskisoissa saavutettiin kolme PM-kultaa, viisi PM-hopeaa ja kuusi PM-pronssia. Suomenmestaruuksia kertyi yhteensä 47 nuorelle turkulaisurheilijalle.

Nuoren urheilijan stipendillä tuetaan ja huomioidaan yksilö- ja joukkuelajin nuoria urheilijoita tai joukkueita, jotka ovat menestyneet kansallisesti tai kansainvälisesti. Urheilijan kotikunta eli vakinainen asunto-osoite tulee olla Turussa ja joukkueen on edustettava turkulaista urheiluseuraa tai liikuntaa järjestävää yhdistystä tai oltava sen jäsen.

Stipendiensaajat 2017