Luokkalätkä-tapahtuma kerää turkulaiskoulujen 1–3. -luokkien oppilaat pelaamaan reikäkiekkoa. Kahdettatoista kertaa järjestettävään tapahtumaan on ilmoittautunut yhteensä 63 luokkaa ja 1340 oppilasta!

Lisätietoja koululiikuntatapahtumista:

Luokkalätkä järjestetään 30.1.–1.2.  Impivaaran jäähallissa ja 6.–8.2 Varissuon jäähallissa. Tois pual jokke olevat koulut pelaavat Impivaarassa ja Täl pual jokke olevat koulut Varissuolla. Kummassakin jäähallissa on oma tapahtumapäivänsä jokaiselle luokka-asteelle.

– Tavoitteena on, että mahdollisimman moni oppilas kokeilisi tai pelaisi reikäkiekkoa. Pelivälineenä on reikäkiekko, joka on tavallista kiekkoa kevyempi. Niille oppilaille, jotka eivät halua pelata, järjestävät urheiluseurojen ohjaajat erillisiä luisteluharjoitteita ja -leikkejä, kertoo koululiikunnanohjaaja Harri Karjalainen Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta.

Luistelun ja liikunnan iloa

Matalan kynnyksen reikäkiekossa on hyvin yksinkertaiset säännöt. Rennon pelailun ohessa pyritään kehittämään lasten luistelutaitoa sekä kartuttamaan perusliikunta- sekä välineenhallintataitoja. Tärkeintä on ennen kaikkea tuottaa oppilaille liikunnan iloa ja ikimuistoinen tapahtuma. Vaikka otteluissa pelataan voitoista, ei tuloksia merkata mihinkään.

Luokkalätkän reikäkiekko-otteluissa on oppilailla käytössään maalivahdin varusteita ja pelipaitoja, jotka on saatu järjestelyissä mukana olevilta seuroilta. Tuomareina ja ajanottajina toimivat alakoulujen 5.–6. -luokkien sekä yläkoulujen 7.–9. -luokkien oppilaat, jotka harrastavat jääkiekkoa.

Luokkalätkä-tapahtumassa opettajilla on myös mahdollisuus oppia lisää liikuntatunnin organisoinnista, uusia työtapoja sekä harjoitteita suoraan omilla liikuntatunneilla hyödynnettäviksi. Tapahtuman suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Turun vapaa-aikatoimialan liikuntapalvelukeskus, Suomen Jääkiekkoliitto, TPS, TuTo ja TuKV.

Luokkalätkä-tapahtuma järjestettiin Turussa nykyisessä muodossaan ensimmäisen kerran tammikuussa 2003. Tapahtumaan osallistui tuolloin Varissuon jäähallissa 30 luokkaa ja noin 600 oppilasta.