Turun nuorisopalvelujen ja NMKY:n vetämä Pop up -nuokkari sai uuden tilan Hansakorttelista, Hansan K-marketia vastapäätä.

Nuorisopalvelujen ja Turun NMKY:n yhdessä luotsaama Hansakorttelin nuorisotila on suljettu Kultatalon remontin alta. Nuokkari muutti toiselle puolelle Hansakorttelia ja aukesi torstaina 1.2. kello 14 Turun kaupunginjohtajan Minna Arveen tervehdyksen myötä.

– On tärkeää, että nuoret kokevat olonsa tervetulleiksi myös keskustassa ja löytävät sieltä oleilun sijaan mielekästä tekemistä ja kavereita. Tarve virikkeellisille tiloille, joissa voi saada uusia ystäviä ja keskustella luottamuksellisesti turvallisten aikuisten kanssa on entisestään kasvanut. On hienoa, että meillä on nuorisotiloja kattavasti eri puolilla kaupunkia ja sekä tällainen perinteisempi nuorisotila että Vimma aivan ydinkeskustassa, Arve sanoo.

– Näen, että muuton vaikutukset ovat vain positiivisia. Meillä oli mahdollisuus tarjota isompaa tilaa ja vielä nuorison kannalta helpommin saavutettavasta paikasta, kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen sanoo.

Palviainen pitää Hansan, Turun nuorisopalvelujen ja Turun NMKY:n yhteistyötä erinomaisena asiana.

– Tilassa käy keskimäärin 128 nuorta yhtenä aukiolopäivänä ja se kertonee siitä, että nuorisokin viihtyy hyvin. Toki kun jopa satoja nuoria on kokoontunut samaan paikkaan, tulee toisinaan yksittäisiä negatiivisiakin tilanteita ja asiakaspalautteita, mutta ei mitään sellaista, mitä ei ole saatu hoidettua. Nuorisotila on ehdottomasti positiivinen ja yhteisiä tiloja rauhoittava asia. Hansakorttelissa on fiksua nuorisoa.

Alkusysäys Hansan toiminnalle kesäkuussa 2015

Hansakorttelin nuorisotila sai alkunsa 2015, kun Turun nuorisopalvelut ylläpiti siellä kesäkuun ajan pop up -nuorisotilaa. Vuoden 2016 kesäkuussa nuokkari palasi, nyt uuteen entistä parempaan paikkaan, ja kymmenkertaisti edellisen kesän kävijämääränsä.

Koska sekä Hansakortteli, nuorisopalvelut että Hansan vartiointia hoitava Avarn Security olivat olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön, päädyttiin loppuvuodesta 2016 pysyvämpään tilaan, jota voitiin pitää auki kahtena iltana viikossa ympäri vuoden. Tilan jokapäiväiselle aukiololle alkoi kuitenkin olla suuri tarve ja nuoret itse aktiivisesti toivoivat sitä, mutta henkilöstöresursseja ei ollut. 2017 syyskuussa päädyttiinkin toimivaan yhteistyöratkaisuun, jossa Turun nuorisopalvelut vastaa toiminnasta kahtena iltana ja Turun NMKY kolmena iltana viikossa. Tämä malli jatkuu toistaiseksi.

Palautteissa on toiminnanjohtaja Tatu Moision mukaan nähty tärkeänä, että keskustassa on Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman toimintojen lisäksi perinteisempi nuokkari oleskelutiloineen, biljardeineen, pelikoneineen ja teemailtoineen.

– Paikka, jossa tavata kavereita, oleskella ja jutella – myös turvallisen aikuisen kanssa.

Kauppakeskusjohtaja Timo Palviainen näkee, että nuorten oman tilan merkitys kauppakeskuksessa tulee vielä entisestään kasvamaan.

– Haluamme tulevaisuudessa tarjota Hansakortteliin pysyvän nuorisotilan yhdessä Turun kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Nyt tämän uuden tilan vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi.

Uusi pop up -nuorisotila Hansakorttelissa osoitteessa E 17 st. Erik (K-Market Hansaa vastapäätä).

Nuokkari on auki maanantaista perjantaihin kello 14–20.45.