Nuorten 16–18-vuotiaiden kesätyöhaku kaupungin eri toimialoille jatkuu aina 19. helmikuuta saakka. Paikkoja on tarjolla noin kolmesataa. Eniten paikkoja on vanhus- ja vammaispalveluissa sekä työllisyyspalveluissa. Töihin haetaan nyt sähköisesti Kuntarekryn kautta.

Suora linkki kesätyöhakuun

Kuntarekry.fi

Nuoret voivat hakea toimialoittain ja tehtäväkuvausten perusteella yhtä mieleistään työtä Turun kaupungilta. Hakuaika alkoi 5.2. ja jatkuu 19.2. saakka. Paikkoja on tarjolla noin kolmesataa ja pestit ajoittuvat kesä–heinäkuulle. Työsuhteet ovat yhden kuukauden mittaisia (jaksot pääasiassa 4.6.–1.7. ja 2.7.–29.7.).

Suurin osa haettavista paikoista on avustavissa tehtävissä hyvinvointitoimialalla, esimerkiksi vanhus- ja vammaispalveluissa. Myös työllisyyspalveluissa ja varhaiskasvatuksessa riittää hommia. Paikkoja aukeaa näiden lisäksi nuorisotyön parissa, matkailualan tehtävissä sekä liikunta-, kirjasto- ja museopalveluissa.

– Kymmenen uutta kesätyöpaikkaa on tarjolla Hirvensalon Syvälahden monitoimitalossa, jossa nuoret ovat apuna uuden talon käyttöönottoon liittyvissä tehtävissä, kertoo nuorisopalvelupäällikkö Taina Laaksonen Turun nuorisopalveluista.

– Koska vanhus- ja vammaispalveluissa on eniten paikkoja tarjolla, hakemuksessa kysytään tänä vuonna erikseen halukkuutta työskennellä alalla siltä varalta, ettei saa hakemaansa paikkaa, Laaksonen muistuttaa.

Nuorten työaika on 85 prosenttia normaalityöajasta ja palkka 784,79 euroa kuukaudessa.

Hakea voivat turkulaiset 16–18-vuotiaat nuoret, jotka ovat syntyneet 1.6.2000–31.5.2002 eivätkä ole olleet Turun kaupungin toimialoilla kesätöissä vuonna 2017.

Laaksonen kertoo, että haastatteluihin arvotaan tänä vuonna 500 nuorta, joista työpaikan saa 300. Haastatteluun pääseville ilmoitetaan viikolla 8. Nuorisopalvelut toteuttaa haastattelut nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa ja Turun Ohjaamossa viikoilla 9, 10 ja 11.

Valinnoista tiedotetaan nuorille viikolla 13 ja nuorten infotilaisuudet Vimmassa järjestetään viikolla 15.

Kesätyöseteleitä tänä vuonna 225 kappaletta

Turun kaupungin kesätyöseteli on 310 euron arvoinen tuki työnantajalle, joka palkkaa setelin saaneen nuoren kesätöihin. Seteleitä jaetaan vuonna 2018 yhteensä 225 kappaletta.

Kesätyösetelin voi saada turkulainen nuori, joka on syntynyt vuosina 2000–2003. Kesätyön tulee kestää vähintään 10 työpäivää ja työajan tulee olla 30 tuntia viikossa tai 60 tuntia kesäkauden aikana. Kesätyösetelin tuella tehtävän kesätyöpestin tulee ajoittua välille 1.5.–31.8.2018.

– Nuori voi hakea kesätyöpaikkoja itsenäisesti yrityksistä, yhdistyksistä, järjestöistä, seurakunnista tai säätiöistä. Työpaikan ei tarvitse sijaita Turussa, kertoo suunnittelija Janne Moisio Työpisteestä.

Jotta kesätyösetelin voi käyttää, nuorelle tulee maksaa kyseiseen työsuhteeseen sovellettavan työehtosopimuksen mukaista koululaisen tai kesätyötekijän palkkaa tai vähintään valtakunnallisen Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman mukaiset 345 euroa.

Ohjaamosta apua työnhakuun

Jos kesätöiden hakeminen on uutta tai tuntuu kankealta, Turun Ohjaamo ja Nuorten Turku (Yliopistonkatu 25 a, 4.krs) auttavat. Ohjaamosta saa apua esimerkiksi hakulomakkeiden täyttöön ja hyviä vinkkejä esimerkiksi työhaastatteluihin valmistautumiseen. Tällä viikolla alkavat ilmaiset cv-valokuvaukset nuorille. Cv-kuvia otetaan 7.2. klo 14–17, ke 7.3. klo 14–17 ja ke 4.4. klo 14–17 liukuvasti ilman ajanvarausta.

Ohjaamossa on myös viikoittain päivitettävä kesätyöseinä nuorille.

Ohjaamo on auki ma 12–18, ke, to ja pe klo 12–16. Sinne voi myös varata ajan.

Lisätietoja kaupungin kesätöistä kesatyot@turku.fi  ja kesätyösetelistä turku.fi/kesatyosetelit.

Suora linkki hakuun