Puolalan koulun 9.-musiikkiluokkalaiset ovat ahkeroineet yhdessä opettajiensa kanssa lauantaina 3.2. ensi-iltansa saavan musikaalin à Risto & Katit.

Esitykset:
la 3.2. klo 16.00
su 4.2. klo 13.00 ja 18.00
ma 5.2. klo 18.00

Kaksi musiikkiluokkaa, yhteensä 49 oppilasta aloitti esityksen ideoinnin jo lähes vuosi sitten.

– Katsoimme Aristokatit leffan ja päätimme tehdä siitä täysin oman versiomme, kertoo Ristoa näyttelevä ja käsikirjoitusta yhdessä Minea Mantsisen kanssa työstänyt Antero Lehtovaara.

– Mukana on suuria tunteita, rakkautta ja vihaa, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Tarja Tuovila lupaa.

– Musikaaliprojekti on tullut koululle ja musiikkiluokkalaisille perinteeksi ja oppilaat odottavat sen tekoa jo seiskalta asti. Tämän vuoden esityksemme on jo historiamme kahdestoista, kertoo musiikinopettaja Kari Jantunen.

Oppilaat käsikirjoittavat, osin säveltävät, sovittavat ja sanoittavat, puvustavat, lavastavat, hoitavat tekniikan ja valaistuksen itse. Lisäksi he myyvät liput ja järjestävät kahvitarjoilun. Musikaaliprojekti on hyvä esimerkki nykyisen opetussuunnitelman mukaisesta monialaisesta oppimiskokonaisuudesta. Oppilaita ohjaamassa ovat musiikin, äidinkielen ja kirjallisuuden, kuvataiteen, käsityön ja kotitalouden opettajat.


Kuvassa osa iloisista musikaalin tähdistä: edessä Aino Honkanen ja takana vasemmalta Viola Nyyssönen, Viivi Ranta, Kaarlo Nurminen, Minea Mantsinen sekä Antero Lehtovaara.