Turun ja Raision kaupungit ovat laatineet selvityksen, jossa vertaillaan raitiotie- ja superbussivaihtoehtoja Turussa. Tuloksia esitellään ja niistä kerätään mielipiteitä yleisötilaisuudessa keskiviikkona 7.2.2018.

Turun ja Raision kaupungeissa ratkaistaan tämän vuoden aikana, tuleeko kaupunkeihin raitiotie vai superbusseja. Kaupungit ovat laatineet yhdessä valtion kanssa tarkentavan selvityksen Turun vuonna 2015 tekemän raitiotien yleissuunnitelman pohjalle. Selvityksessä on vertailtu raitiotie- ja superbussivaihtoehtoja Turussa. Yksi neljästä linjausvaihtoehdosta on osittain Raision alueella.

Selvityksiä esitellään ja niistä kerätään mielipiteitä yleisötilaisuudessa Turun kaupungin Kaupunkiympäristötoimialan tiloissa, Puutarhakadun auditoriossa 7.2.2018 klo 18.00 alkaen (osoite: Puutarhakatu 1). Tilaisuus striimataan sivuilla www.turku.fi/raitiotie.

Kommentteja voi jättää myös Turun verkkosivuilla maanantaina 5.2. avautuvassa yleisökyselyssä www.turku.fi/raitiotie. Sivustolla julkaistaan samana päivänä klo 14 myös varsinainen selvitys, joten siihen on mahdollisuus tutustua jo etukäteen.

Tilaisuudessa selvitystä ovat esittelemässä kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen, projektipäällikkö Juha Jokela ja Raision kaupungin tekninen johtaja Antti Korte.

Aihe on Turun kaupunginhallituksen kokouksen asialistalla maanantaina 5.2.2018, ja esityksenä on lähettää selvitys seuraavaksi lausunnoille. Turku pyytää lausuntoja noin 50 joukkoliikenneratkaisuun liittyvältä asiantuntijataholta.

Tervetuloa!