Yli 60-vuotiaisiin kohdistuvat huijaus- ja petosyritykset ovat usein lehtien otsikoissa. Kevään aikana Turussa toteutetaan kampanja, jonka aikana järjestetään kolme tilaisuutta siitä, miten senioreihin kohdistuvia huijaus- ja petosyrityksiä voi ennaltaehkäistä.

Tilaisuudet, joissa aiheena senioreihin kohdistuvat huijaus- ja petosyritykset ja niiden ennaltaehkäisy:

  • Torstaina 8.3. klo 13.00 - 15.00, Lähitori Iso-Heikki (os. Revontulenkatu 4)
  • Maanantaina 16.4. klo 13.00 - 14.30 Paattisten aluetalo (os. Paattistalonkatu 1)
  • Torstaina 17.5. klo 13.00 - 14.30 Lehmusvalkaman hyvinvointikeskus (os. Karviaiskatu 7)

    Lähitori Iso-Heikki

Tilanne on Turussa ollut hyvä, mutta jokaisen kannattaa tietää, miten omalla toiminnallaan voi ehkäistä huijauksen uhriksi joutumista. Juuri tällaisia käytännön vinkkejä käydään tilaisuuksissa läpi. Kampanjan avaustilaisuus tammikuussa täytti ääriään myöten Pääkirjaston Studion ja kaikki kiinnostuneet eivät edes mahtuneet sisälle. Tarjolla on vielä kolme vastaavaa tilaisuutta, joten kannattaa merkitä ne jo nyt kalenteriin ja tulla paikalle.

Seuraava tilaisuus järjestetään osana Lähitori Iso-Heikin toimintaa torstaina 8.3. klo 13.00 - 15.00.  Mukana päivässä ovat mm. Oikeusministeriön Rikostentorjuntaneuvoston erikoissuunnittelija Markus Alanko, Fingerroosin säätiön toimitusjohtaja Ulla-Maija Nikula sekä Turun Kaupunkilähetys ry:n hankekoordinaattori Katja Laine. Lähitori Iso-Heikki toimii palvelutalo Iso-Heikissä osoitteessa Revontulenkatu 4.

Huhtikuussa vuorossa on Paattinen. Tilaisuus järjestetään Paattisten aluetalolla maanantaina 16.4. klo 13.00 - 14.30 (os. Paattistalonkatu 1).  

Lehmusvalkaman hyvinvointikeskuksessa tilaisuus on puolestaan torstaina 17.5. klo 13.00 - 14.30 (os. Karviaiskatu 7).

Tilaisuudet ovat siis maksuttomia ja tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tilaisuuksien järjestäjiä ovat Turun kaupunki, Turun Kaupunkilähetys ry, Fingerroosin säätiö, Oikeusministeriön rikostentorjuntaneuvosto ja Poliisi.