Hiihtolomalla ei aika käy pitkäksi kun lähtee Kuralan Kylämäkeen hiihtelemään ja nikkaroimaan, tai Turun linnaan etsimään aarteita ja kuuntemaan jännittäviä tarinoita, tai WAMiin taiteilemaan, tai Biologiseen museoon tutustumaan metsien tuntemattomaan aarreaittaan!

Talvenriemuja Kuralan Kylämäessä

 • Taitotiistai Kokeiluvestaalla 20.2. klo 13-17.30
  pistetään varpaat lämpimiksi ja huovutetaan pohjalliset tai varpaanlämmittimet sekä suunnitellaan hauskat villasukat Kokeiluverstaan näyttelyyn.
 • Hiihtolomapäivät 22.-23.2. klo 11-16
  - Ulkoleikkejä ja tutustumista vanhoihin liikuntavälineisiin. Otam mukaan mäenlasku- ja hiihtovälineet.
  - Lumiveistosten tekoa (jos lunta)
  - Mahdollisuus grillata makkaraa ulkonuotiolla
  - Vähä-Kohmossa ollaan sukkasillaan! Vanhasta villasukasta syntyy keppiheppa taikka käsinukke.  Omat villasukat voi tuunata hauskaan uuteen uskoon sisätossuiksi. Ota mukaan oma villasukka.
  - Tietoisku Kuralan niksipurkista koululuokassa klo 12 ja 14: opi neulomaan uusi kantapää sukkaan! Pienimmät voivat tehdä monelle muistoja herättävän ompelukuvan. Ota mukaan rikkinäinen villasukka ja sukkapuikot nro 2-3.
  - Iso-Kohmon talossa tehdään arkiaskareita 1950-luvun malliin
 • Viikonloppuna 24.-25.2. klo 12-16
  nikkaroidaan linnunpönttöjä kesävieraita odotellessa. Työpajamaksu 3,50€ / 8€

Hiihtolomaviikot Turun linnassa - Pikkuritarikierroksia, keskiaikakierroksia ja työpajatoimintaa

 • Pikkuritarikierrokset ti–su klo 11 ja 14
  Pääset etsimään aarteita linnan keskiaikaiseen osaan ja kuulet jännittäviä tarinoita ritareiden ja linnan muiden asukkaiden elämästä. Kierros huipentuu juhlalliseen seremoniaan kuninkaallisen seurassa. Palaat seikkailusta Turun linnan pikkuritarina! Kierros sopii 5–9-vuotiaille. Suositellaan, että alle kouluikäisillä lapsilla on vanhempi mukana kierroksella.
 • Keskiaikakierrokset ti–su klo 12.15 ja 16.30
  Keskiaikakierroksella kierretään linnan vanhimmassa, keskiaikaisessa osassa. Kierroksella tutuksi tulee linnan historia, niin sodat kuin rakkaudet. Kuulet tarinoita linnassa asuneista henkilöistä. Kierros sopii kaikenikäisille.
 • Avoin työpaja ti–la klo 12–16
 • Riddartur på svenska fr–sö kl. 12.30

Talviloman avoimet kuvataidetyöpajat Wäinö Aaltosen museossa ke-pe 21.23.2. klo 11-15

 • Tule toteuttamaan omia taideteoksia kotigallerian kokoelmiin.

Metsiemme tuntematon aarreaitta -valokuvanäyttely Biologisessa museossa

 • Näyttelyssä pääsee tutustumaan metsiemme uusiin lajilöytöihin, outoihin asukkeihin ja eliöstön hämmästyttävään monimuotoisuuteen.

Kuralan Kylämäki on avoinna tapahtumien ajan, Turun linna on avoinna ti-su klo 10-18, Wäinö Aaltosen museon on avoinna ti-ke klo 10-18, to klo 10-19 ja pe-su klo 10-18, Biologinen museo on avoinna ti-su klo 9-17.