Impivaaran uimahallin avaamisesta peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen on kulunut ystävänpäivänä 14.2. jo kuusi vuotta. Juhlapäivää vietetään työn merkeissä, mutta juhlan ja olympialaisten kunniaksi vesijumpat vedetään Suomi-teemalla.

Impivaaran uimahalli

  • Valmistuessaan vuonna 1975 Impivaaran uimahalli oli Pohjoismaiden suurin.
  • 34 vuotta palvelleen hallin peruskorjaus alkoi 2009.
  • Peruskorjattu ja laajennettu Impivaaran uimahalli avautui ystävänpäivänä 14.2.2012.
  • Uusi Impivaaran uimahalli on pohjoismaiden 2. suurin ja allaspinta-alaltaan Suomen suurin uimahalli.

Kisoja näytetään muutenkin mahdollisuuksien mukaan allashallin näyttötaululla, joten urheilun ystävät voivat nauttia kisoista myös vedestä tai kuntosalilta käsin.

Juhlan kunniaksi järjestetään myös nimikisa, jossa etsitään perheallas Simeonin reunalla olevalle mustekalalle nimeä. Nimikilpailuun voi osallistua uimahallissa 14.–21.2. Palkintona arvotaan yksi lasten ja yksi aikuisten ranneke, joihin on ladattu 10 sisäänpääsykertaa.

Yli 3 miljoonaa asiakasta

Kuuden vuoden aikana Impivaarassa on ollut 3 miljoonaa asiakasta. Viime vuosi oli Impivaaralle lähes yhtä menestyksekäs kuin edellinenkin, sillä asiakkaita kertyi 550 000. Uimareita ja kuntosaliharjoittelijoita on päivittäin keskimäärin 2000 ja vilkkaimpina viikkoina noin 16 000. Uimahallissa on järjestetty vuosittain myös lukuisia tapahtumia, mm. uinnin SM-kisoja, vesipallon SM-sarjapelejä sekä vapaasukelluksen MM-kilpailut. Impivaaran uimahalli toimii myös yhtenä Suomen uintimaajoukkueen harjoittelupaikkana.

Kaupunginosa/Alue: