Helmikuu on harjoittelijavaihdosten aikaa. Syyskauden harjoittelijamme Heidi Sanevuori palaa Turkuun viimeistelemään opintonsa ja uudet harjoittelijat, Pilvi Pusa ja Martti von Wright astuvat remmiin. Suurkiitos Heidille tehdystä työstä sekä hyvästä perehdytyksestä ja tervetuloa Pilvi ja Martti!

Pilvi

Olen 25-vuotias opiskelija Turun yliopistosta. Alun perin olen kotoisin Hämeenlinnasta, mutta muutin Turkuun opintojen perässä. Ihastuin nopeasti kaupunkiin ja sen henkeen monen muun tavoin.

Suoritan tällä hetkellä maisterin tutkintoa pääaineenani englannin kieli. Olen opiskellut myös muun muassa sosiologiaa ja valtio-oppia. Kevään 2016 olin opiskelijavaihdossa Bangkokissa, ja aikani siellä innosti hakemaan lisää ulkomaan kokemusta. Syksyn 2017 olinkin työharjoittelussa Suomen suurlähetystössä Zagrebissa. Tämäkään ei vielä tuntunut riittävän, joten päätin hakea tänne Brysseliin Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimistoon.

Tutustuin syksyn harjoittelussa lähemmin EU-asioihin ja halusin oppia lisää, sillä EU-työympäristö on hyvin monipuolinen ja laaja. Uskon, että tämän puolen vuoden harjoittelun aikana koen paljon uusia asioita ja tietämykseni lisääntyy huimasti. Toivottavasti myös ontuvat ranskan kielen taitoni kehittyvät. En vielä tiedä tarkkaan mitä teen valmistumisen jälkeen, mutta haaveissa on suunnata kansainväliselle uralle, joten harjoittelusta on varmasti paljon hyötyä.

Vastaan toimistolla enemmän viestinnästä, mihin koen opintotaustani ja aiemman työkokemukseni sopivan hyvin. Pienessä toimistossa työ on kuitenkin hyvin monipuolista ja pääsen tekemään monia erilaisia asioita. Odotan innolla seuraavaa puolta vuotta!

Martti

Olen maisterivaiheen opiskelija Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa, pääaineenani poliittinen historia. Pääaineeni lisäksi olen opiskellut valtio-oppia ja sosiologiaa. Alun perin olen kotoisin Kuopiosta. Kuopiosta tieni johti Helsinkiin, jossa opiskelin musiikkipedagogiksi.

Turussa olen asunut viimeiset viisi vuotta. Nykyisissä opinnoissani olen erikoistunut kansainvälisiin suhteisiin ja kansainväliseen järjestelmään. Kipinän kansainvälisessä ympäristössä työskentelyyn sain ollessani työharjoittelussa Suomen Budapestin suurlähetystössä keväällä 2017.

Kiinnostuin alun perin harjoittelupaikasta, sillä olin etsinyt mahdollisuutta tutustua lähemmin EU:n politiikanaloihin. Samalla saan olla mukana edistämässä suuresti arvostamani kotikaupunkini asioita. 

Asiasanat: