Turun kansallinen kaupunkipuisto viettää tänä vuonna 5-vuotissynttäreitään. Synttäreiden kunniaksi keräämme kaupunkilaisten ideoita ja ajatuksia siitä, miten kaupunkipuistoa tehdään tunnetuksi ja voidaan kehittää kaupunkilaisten olohuoneena entisestään.

Turun kansallinen kaupunkipuisto on arvomaisemien helminauha. Se on luontoa, kulttuurihistoriaa, rakennuksia ja puistoja. Alueeseen tiivistyy Turun ja Suomen historia. Aurajoen ranta on kaupunkipuiston ydintä. Alue ulottuu Kuralan kylämäestä ja Aurajokilaakson kulttuurimaisemasta muun muassa Ylioppilaskylän, Turun vanhan kaupunkikeskustan kautta aina Ruissaloon saakka.

Nimitys kansalliseksi kaupunkipuistoksi saatiin 2013, joten kaupunkipuisto viettää tänä vuonna 5-vuotissynttäreitään. Synttäreiden kunniaksi keräämme kaupunkilaisten ideoita ja ajatuksia siitä, miten kansallista kaupunkipuistoa tehdään tunnetuksi ja voidaan kehittää kaupunkilaisten olohuoneena entisestään.
 
Kaupunkilaisilta tulleita ideoita voidaan rahoittaa Turun kaupungin kaunistamisrahaston vuotuisella tuotolla. Lopullisen päätöksen tekee kaupunginhallitus.

Keräämme ehdotuksianne 9.3. asti. 

Mikä on kaunistamisrahasto?

Kaunistamisrahasto on lahjoitusrahasto, joka on perustettu Turun kaupunginvaltuuston 24.1.1972 ja 11.2. 1980 tekemillä päätöksillä yhdistämällä Kauppaneuvos P.C. Rettigin rahasto, Kreivi Creutzin rahasto, Turun kunnalliskokouksien rahasto, Rahasto taideteosten ostoon kaupungin puistoihin, G.A. Petreliuksen rahasto kaupungin kaunistamiseksi, Elis Salutskij'n testamenttivarat ja Kupittaan rahasto.

Rahaston tuottoa tulee ensisijaisesti käyttää kaupunkikuvallisesti merkittävien kohteiden kehittämiseen ja uusiin kaunistamishankkeisiin. Julkinen taide on yhteistä omaisuutta, jolla on merkitystä paitsi kaupungin imagoon myös kaupunkilaisten hyvinvointiin. Summa, joka kaunistamiseen käytetään, ei ole vakio.