Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 13.2. Lautakunta merkitsi tiedoksi Turun hallinto-oikeuden päätöksen kumota Kunnallissairaalantien asemakaavasta tehdyt valitukset. Tammitien asemakaavan muutokseen liittyvä osallistumis- ja arviointisuunnitelma hyväksyttiin.

Kaava-alueen havainnekuva pohjoisesta

 

Turun hallinto-oikeuden päätös Kunnallissairaalantie 36-52

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 29.5.2017 asemakaavanmuutoksen, joka koskee Mäntymäessä sijaitsevaa aluetta Kunnallissairaalantie 36-52. Nykyisinkin asuinkäytössä olevat korttelialueet, osa yleisten rakennusten korttelialuetta ja näiden välissä oleva puistoalue on kaavassa osoitettu asuinkerrostaloille.

Ryhmä yksityishenkilöitä vaati Turun hallinto-oikeudessa päätöksen kumoamista ja päätöksen täytäntöönpanon kieltämistä. Hallinto-oikeus on 8.2. hylännyt valituksen ja vaatimuksen täytäntöönpanon kieltämisestä.  

Hallinto-oikeuden mukaan alueen nykyisillä rakennuksilla ei ole sellaisia arvoja, jotka ehdottomasti edellyttäisivät rakennusten säilyttämistä. Myös muut seikat puoltavat asemakaavan muuttamista, kuten alueen keskeinen sijainti Turun kaupunkirakenteessa ja nykyinen alhainen rakentamistehokkuus.

Lautakunnalle merkitsi oikeuden päätöksen tiedoksi.

Asemakaavanmuutos Tammitien kulma

Asemakaavanmuutos laaditaan Nummen kaupunginosaan Tammitien ja Vanhan Hämeentien kulmaukseen. Asian valmistelun yhteydessä kaavoituksen tavoitteeksi on muodostunut muuttaa koko kaava-alueen asemakaavaa niin, että mahdollistetaan 2 – 5 kerroksisten asuinkerrostalojen rakentaminen. Tonteilla oleva heikkokuntoinen ja epätarkoituksenmukainen rakennuskanta on tarkoitus korvata ajanmukaisilla ja samalla alueen kulttuurihistorialliseen ympäristöön sopivilla asuinrakennuksilla.

Kaavaa on valmisteltu luonnosvaiheeseen jo viime vuoden puolella, mutta kaupungin omistamien vuokratonttien muuttaminen asuinkäyttöön edellyttää uuden luonnoksen valmistelua.

Lautakunta hyväksyi kaavoituksen tavoitteet ja merkitsi tiedoksi osallistumis- ja arviointisuunnitelman.

Asemakaavanmuutos Forum

Pöydällä edellisestä kokouksesta lautakunta käsitteli myös asemakaavanmuutosehdotusta, joka koskee ydinkeskustan Forum-korttelia. Asia jäi vielä pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Kokouksen esityslista netissä: http://ah.turku.fi/kylk/2018/