Talvi- eli hiihtolomaa vietetään Turun kouluissa ja esiopetuksessa 19.–25.2. Aika ei käy lomallakaan pitkäksi, sillä Turun kaupungin vapaa-aikapalvelut tarjoavat tekemistä kaikenikäisille ja joka lähtöön: ulkoleikkejä ja liikuntaa, musiikkia, lyhytelokuvia, työpajoja sekä paljon muuta mukavaa.

Hiihtolomalla liikutaan!

Hiihtolomalla voi hiihtää, luistella, pelata jalkapalloa tai uida, peuhata ja hyppiä vedessä. Punaiset posket saa myös pulkkamäessä tai muuten vaan ulkona reippailemalla.

Impivaaran suksivuokraamosta voi vuokrata sukset, monot ja sauvat hiihtolomalla ma–pe klo 11–19 ja la–su klo 11–16. Luonnonjäät ovat avoinna säävarauksella. Luistelemaan pääsee myös Kupittaan ja Parkin tekojääradoilla. Kummastakin paikasta voi myös vuokrata luistimia. Parkin kentän luistinvuokraus on 19.–25.2. avoinna ma–pe klo 10–20 ja la–su klo 10–18. Kupittaan luistelumadon vuokraamo on hiihtolomaviikolla avoinna ma, ke ja pe klo 14–20.

Hiihtoloman ajaksi on lisätty myös jäähallien ja jalkapallohallin maksuttomia yleisövuoroja. Impivaaran ja Varissuon jäähallien yleisöluisteluissa luistellaan ilman mailoja. Maksuttomia yleisövuoroja on myös Impivaaran jalkapallohallissa.

Uintia voi treenata Impivaaran ja Petreliuksen uimahalleissa. Vesipeuhuaikoina on isoja vesileluja tarjolla kaikkien käyttöön. Impivaarassa on myös ylimääräisiä uimahyppyaikoja.

Seikkiksen talvilomatapahtumassa Ikirouta sulaa

Ikiroudan sulaessa omituiset otukset ja pienet muinaiset kömpivät esiin lumen ja jään alta mukanaan arvoituksellinen viesti. Mitä roudan alta paljastuu? Muskarissa tanssitaan ja lauletaan pienten muinaisten tahtiin, ja ateljeessa toteutetaan oma pieni jäänalainen otus. Jäätikön tutkimuskeskuksessa tutkitaan jään ja roudan saloja sekä otusten arvoitusta. 

 

Seikkailupuiston talvilomatapahtuman päiväkohtainen pääsymaksu on 2,50 € / hlö (lapset ja aikuiset), esityksissä erillinen maksu. Kimmokekortilla kimmokelainen sekä neljä perheenjäsentä saa liput tapahtumaan sekä Mimin ja Kukun esitykseen myyntipisteeltä maksutta. Esityksiin kannattaa varata liput ennakkoon nettisivujen kautta: seikkailupuisto.fi.

Ikirouta sulaa ke–la 21.–24.2. päivittäin klo 10–16, Muskari klo 10. Grillipaikka on avoinna tapahtuman aikana. Tapahtumassa ei ole tarjolla lastenhoitopalvelua, joten alle 9-vuotiaat voivat osallistua vain aikuisten seurassa.

Seikkiksen teatterissa nähdään kestosuosikit Mimi ja Kuku sekä Linnateatterin Tatu ja Patu työntouhussa. Perjantaina 23.2. ensiesityksen saa Matkateatterin uutuusnäytelmä Kotihiiri ja Peltomyyrä. Esitys on sanaton, joten se sopii kaikenkielisille katsojille.

Vimmassa tekemistä ihan joka sormelle

Präkäämön talvilomaspesiaalissa ma–ti 19.–20.2. valmistetaan muoteilla värikkäitä saippuoita ja saippuakuppi savesta. Maksuton, osallistuminen edellyttää nuorisokorttia (ensimmäisellä kerralla voi tulla ilman korttiakin).

 

Turku Rock Academyn kaikille avoin ja maksuton klinikka on ti 20.2. klo 18. Vieraana on amerikkalainen rumpali, säveltäjä ja tuottaja Michael Blair.

Vimmassa voi osallistua myös avoimiin kankaanpaino- ja keramiikkapajoihin: 13–28-vuotiaille ke 21.2. klo 14–20 ja to 22.2. klo 14–20 kaikille yli 13 vuotta täyttäneille, myös aikuiset ja seniorit ovat tervetulleita. Hinta 2 €/6 € + materiaalimaksut käytön mukaan. Nuorisokortilla käyntikerta on maksuton. Ei ennakkoilmoittautumista.

Peliluola 12–20-vuotiaille nuorisokorttilaisille on ke 21.2. klo 16–19 . Peliluolassa voit pelata yksin tai kaverin kanssa PS4-, PS3- ja Wii-konsoleja tai PC-tietokonepelejä. Maksuton.

Turku Band Standin viimeinen alkuerä on pe 23.2. klo 18.30. Kisaamassa: Voidgazer ja Funeralglade. Liput 4 €. (Kafé Vimma on suljettu koko viikon 8.)

Nuokkareilla yönuokkaria, biljardia, pulkkamäkeä ja retkiä

Turun nuorisopalvelujen alueellisissa nuorisotiloissa on paljon toimintaa, josta kukin talo ilmoittaa ensisijaisesti omilla Facebook- tai Instagram-tileillään.

Esimerkiksi Lausteella on tulevana keskiviikkona ja torstaina biljarditurnauksia ja laskiaispullaleivontaa sunnuntaina klo 14–20.45, Varissuolla on maanantaina 19.2. luovan toiminnan päivä yhdessä Majanummen kanssa kello 15–19 ja keskiviikkona luistelua, pulkkamäkeä ja kaakaota pienemmille klo 15–17. Majanummen kokkikerhossa kolistellaan kattiloita kello 13–15, torstaina on vuorossa Varissuon kokkikerho kello 14–15. Sen perään on luvassa peli-ilta.

Maariassa talo on auki normaalisti 19. päivä maanantaina ja 21. päivä keskiviikkona, muina päivinä ollaan retkillä, joille on ollut ennakkoilmoittautuminen. Moision nuokkarilla on tiistaina luvassa kädentaitoja muun muassa kankaanpainannan merkeissä, keskiviikkona kokkaillaan ja perjantaina on turnauspäivä. Muut päivät ovat retkipäiviä. Runosmäen nuokkari on normaalisti auki perjantaina, ja sunnuntaina mennään Turun seudun ysipallon mestaruuskisoihin Galaxie Centeriin.

 

Turun ruotsinkielisessä nuorisotilassa Zabadakissa (Vimma, Aurakatu 16, 4. krs) on avointa toimintaa tiistaina ja torstaina, perjantaina pidetään kokkikerho.

Kirjastoissa tekemistä kaikille

Pääkirjaston Saagassa ma 19.2. klo 14–16 askarrellaan kirjanmerkkejä vanhoista Aku Ankoista, ke 21.2. klo 14–16 pelataan lautapelejä ja to 22.2. klo 14–16 kokeillaan koodaamista. Lisäksi koko talvilomaviikon ajan Saagassa on ihana satuteltta ja sen kätköissä tarinoihin uppoutumaan kutsuva lukupesä.

Pääkirjaston Studiossa ti 20.2. klo 15–16 esitetään TAFF Junior – Lasten elokuvafestivaalin parhaita lyhytanimaatioita. Näytös sopii kaikenikäisille, ja sitä suositellaan erityisesti alakoululaisille.

Runosmäen kirjastossa voi osallistua ma 19.2. ja ti 20.2. klo 12–14 Hullunkuriset merioliot -non-stop työpajaan. Tule rakentamaan yhteisöllinen taideteos, alle kouluikäiset vanhempien seurassa. Ohjaajana toimii kuvataiteilija Keanne van de Kreeke

Runosmäen kirjastossa ma–to 19.–22.2. klo 12–18 on Nintendo-pelihetki. Runosmäessä on oma NES-konsoli, jolla voi omatoimisesti pelata kirjaston tiloissa kyseisen formaatin pelejä. Voit varmistaa pelivuorosi varaamalla aikasi etukäteen kirjastosta, puh. 02 2620 767.

Maarian kirjastossa Assi Huhtanen vetää lapsille heijastintyöpajan pe 23.2. klo 12.30–15.30.

Talvenriemuja Kuralan Kylämäessä

Taitotiistaina Kokeiluverstaalla 20.2. klo 13–17.30 huovutetaan pohjalliset tai varpaanlämmittimet sekä suunnitellaan hauskat villasukat Kokeiluverstaan näyttelyyn.

 

Hiihtolomapäivillä to–pe 22.–23.2. klo 11–16 Kuralassa voi osallistua ulkoleikkeihin ja tutustua vanhoihin liikuntavälineisiin. Ota mukaan mäenlasku- ja hiihtovälineet. Sään salliessa tehdään myös lumiveistoksia. Ulkonuotiolla on mahdollisuus grillata makkaraa. Vähä-Kohmossa vanhasta villasukasta syntyy keppiheppa taikka käsinukke. Omat villasukat voi tuunata uuteen uskoon sisätossuiksi.

Klo 12 ja 14 tarjolla on tietoisku: Opi neulomaan uusi kantapää sukkaan! Pienimmät voivat tehdä ompelukuvan. Ota mukaan rikkinäinen villasukka ja sukkapuikot nro 2–3. Iso-Kohmon talossa tehdään arkiaskareita 1950-luvun malliin.

Viikonloppuna 24.–25.2. klo 12–16 Kuralassa nikkaroidaan linnunpönttöjä kesävieraita odotellessa. Työpajamaksu 3,50 € / 8 €.

Turun linnassa pikkuritari- ja keskiaikakierroksia sekä työpajoja

Pikkuritarikierroksilla ti–su klo 11 ja 14 pääset etsimään aarteita linnan keskiaikaiseen osaan ja kuulet jännittäviä tarinoita ritareiden ja linnan muiden asukkaiden elämästä. Kierros huipentuu juhlalliseen seremoniaan kuninkaallisen seurassa. Palaat seikkailusta Turun linnan pikkuritarina! Kierros sopii 5–9-vuotiaille. Suositellaan, että alle kouluikäisillä lapsilla on vanhempi mukana kierroksella.

 

Keskiaikakierroksilla ti–su klo 12.15 ja 16.30 kierretään linnan vanhimmassa, keskiaikaisessa osassa. Kierroksella tutuksi tulee linnan historia, niin sodat kuin rakkaudet. Kuulet tarinoita linnassa asuneista henkilöistä. Kierros sopii kaikenikäisille.

Avoimeen työpajaan linnassa voi osallistua ti–la klo 12–16.

Kuvataidetyöpajoja WAMissa ja näyttely Biologisessa museossa 

Tule Wäinö Aaltosen museon avoimiin kuvataidetyöpajoihin ke–pe 21.–23.2. klo 11–15 toteuttamaan omia taideteoksia kotigallerian kokoelmiin.

Metsiemme tuntematon aarreaitta -valokuvanäyttely Biologisessa museossa tutustuttaa metsiemme uusiin lajilöytöihin, outoihin asukkeihin ja eliöstön hämmästyttävään monimuotoisuuteen.

Hiihtolomaviikolla Kuralan Kylämäki on avoinna tapahtumien ajan, Turun linna on avoinna ti–su klo 10–18, Wäinö Aaltosen museo on avoinna ti–ke klo 10–18, to klo 10–19 ja pe–su klo 10–18, Biologinen museo on avoinna ti–su klo 9–17.

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.