Vanhan Raatihuoneen ja Brinkkalan gallerioissa avautui yleisölle 23.2. kaksi uutta näyttelyä. Esittelyssä on Arja Kärkkäisen ja Turun Sunnuntaimaalareiden teoksia. Sara Kovamäen näyttely Galleria Harmaassa on peruttu tilan yllättävien korjaustöiden takia.

Vanhan Suurtorin galleriat

Vanhan Raatihuoneen galleria / Brinkkalan galleria / Galleria Harmaa 
Vanha Raatihuone, Vanha Suurtori 3–5
Avoinna ti–su klo 10–18.
Vapaa pääsy. 
Näyttelyt 23.2.–8.4.2018

Vanhan Raatihuoneen galleriassa

Arja Kärkkäisen teossarja Päiväpeitto koostuu tekstiili- ja betoniveistoksista ja kuvaa suomalaista puhumattomuuden kulttuuria.

–Daycover, päiväpeiton epävirallinen englanninnos, tarkoittaa päivien peittoa, valhetta tai kuorta. Ja valheita on litistävän suuria, lähes olemattomia ja likaläikkien tavoin kerrostuneita. Hiljaisuus on valheista painavin. Teokset ovat syntyneet osana maisterin opinnäytetyötäni vuoden 2017 aikana. Ne esitetään omana kokonaisuutenaan Vanhalla Raatihuoneella, kertoo Kärkkäinen.

Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista vaatesuunnittelijaksi ja viimeistelee tällä hetkellä maisterin opintojaan Kuvataideakatemian kuvanveiston osastolla. 

Kuva yläpuolella: Yksityiskohta teoksesta Päiväpeitto, 2017. Kuva: Emilia Ruf.

Ulla Virvanne; Paljon onnea Turun Sunnuntaimaalarit (yksityiskohta).

Brinkkalan galleriassa

Turun Sunnuntaimaalarit esittelevät monipuolisia taitojaan 40-vuotisjuhlanäyttelyssään, jonka teokset on valinnut kuvataiteilija Elina Ruohonen.

Turun Sunnuntaimaalarit -yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja tukea luovaa taideharrastusta Turussa ja sen lähiympäristössä. Yhdistys järjestää kursseja, töiden kritiikkitilaisuuksia sekä taidenäyttelyitä. Opettajina toimivat kokeneet kuvataiteilijat.

Yhdistyksellä on  toimitilat Barkerin Ateljeetalossa Raunistulassa.

Galleria Harmaa poikkeuksellisesti suljettu

Sara Kovamäen näyttely on suljettu vesivahingosta johtuvien korjaustöiden takia. Pahoittelemme tilannetta!