Turun kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaosto teki opintomatkan 28.2.–3.3. Nantesiin Ranskaan. Matkan tavoitteena oli tutustua paikallisiin joukkoliikennejärjestelmiin sekä hakea taustatietoa vuonna 2018 tehtävään päätökseen Turun tulevaisuuden joukkoliikenneratkaisusta.

Kuvassa: Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen, kaupunkikehitysjaoston puheenjohtaja Toni Eklund, kaupunginjohtaja Minna Arve, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus ja Nantes Métropolen suurkaupunkialueen liikennejärjestelmäyksikön varapuheenjohtaja Bertrand Affilé

Opintomatkalla saatiin lisätietoa päätöksentekoon siitä, miten raitiotie ja superbussi joukkoliikennejärjestelmän osina vaikuttavat kaupunkikehitykseen ja mitkä ovat olennaiset tekijät raitiotien ja superbussin kokonaisvaltaisessa toteutuksessa maksimaalisten hyötyjen saavuttamiseksi kaupunkikehityksessä.

Nantesin suurkaupunkialueella ovat käytössä niin raitiotie kuin superbussit. Lisäksi perinteisille bussireiteille on kehitetty erilaisia kaista-, liikennevalo-, etuajo-oikeus- ym. ratkaisuja.

Kuva: delegaation jäseniä vaihtamassa raitiovaunua

Joukkoliikennevälineillä tehtyjen kenttävierailujen lisäksi nantesilaiset isännät olivat valmistellet em. aiheista esitelmiä, joissa käsiteltiin Nantesin ratkaisujen onnistumisia, haasteita ja muita kokemuksia.

Kuva: delegaatio vieraili myös Île de Nantesin saarella, jossa laajaa entistä teollisuus ja satama-aluetta muutetaan asuinalueeksi.

Vierailun isäntänä toimi Nantes Métropolen suurkaupunkialueen liikennejärjestelmäyksikön varapuheenjohtaja Bertrand Affilé. Turun delegaatiossa mukana oli kaupunginhallituksen kaupunkikehitysjaoston lisäksi kaupungin viranhaltijajohtoa ja asiantuntijoita.