Yksi maailman kauneimman saariston noin 20 000 saaresta saattaa vaihtaa omistajaa yleisurheilun Paavo Nurmi Gamesin jälkeen 5. kesäkuuta.

Paavo Nurmi Festival 2018:

  • Keväällä: Paavo Nurmi -koulukiertue
  • Koko perheen Mehukatti Paavon Sporttipäivä 3.6.2018 Paavo Nurmen stadionilla.
  • Paavo Nurmi Masters/junior Games 4.6. 2018
  • Paavo Nurmi Games 5.6. 2018 Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) World Challenge –sarjan kilpailu
  • Paavo Nurmi Marathon 18.8.2018

Tarkemmat tiedot: 

- Jos miesten keihäänheiton voittaja ylittää Aki Parviaisen SE-tuloksen 93,09, bonuksena on saari Turun saaristosta, sanoo kilpailua järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen.

Bonussaari ei ole vitsi. Lajin saksalaiset huippunimet, maailmanmestari Johannes Vetter ja olympiavoittaja Thomas Röhler sekä seitsenkertainen arvokisamitalisti Tero Pitkämäki ovat jo varmistaneet tulonsa kilpailuun. 

"Mahtuuko sinne sauna?"

Paavo Nurmi Gamesista on muutamassa vuodessa tullut paitsi Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) World Challenge -sarjan kärkipään kilpailu, myös keihäänheittäjien mekka. Turkuun lajin kärkinimiä ei tarvitse erikseen houkutella.

Vetter heitti viime kesänä maailmantilaston kärkituloksen 94,44 ja Röhler 93,90, joten yksi Turun saariston saarista voi hyvinkin saada kesäkuussa uuden omistajan.

- Onko tämä totta? Siis oikea saari. Tosi hurjaa. Ilman muuta haluan voittaa sen, Vetter hämmästeli bonuksesta kuultuaan.

Samaa mieltä oli Röhler.

- Toivon mukaan saari on niin iso, että sinne mahtuu sauna. Tuollainen motivoi ehdottomasti. Se on taas yksi erittäin hyvä lisäsyy kilpailla Turussa, Röhler sanoo.

Röhler puolustaa Turussa kahden edelliskesän keihäskisan voittoja. Vuosina 2014 ja 2015 Turussa voittoon heittänyt Pitkämäki taas palaisi mieluusti voittajaksi. 

- Jos omalta kohdalta kaikki menee hyvin kesään asti, 90 metrin heitto on mahdollinen. Saarikin kelpaisi, on se kova bonus, kommentoi Pitkämäki.

Kansainväliset huiput ja kotimaan kerma paikalle

Jari Salosen mukaan Paavo Nurmi Gamesin urheilijahankinta on täydessä vauhdissa.

- Meillä oli viime vuonna mukana yli 40 arvokisamitalistia ja tänä vuonna varmasti saman verran. Käytännössä myös lajin koko kotimainen parhaimmisto on varmasti paikalla. Nimiä julkistetaan lisää keväämmällä, Salonen sanoo.

Asiasanat: