Turun kaupungin viljelylaatikoita voi hakea 3.4.–16.4.2018. Laatikoita jaetaan tänä vuonna sadalle ensimmäiselle hakijalle ja toimitetaan myös kesällä päivystäviin päiväkoteihin.

Kuva: Viljelyksiä Pakkarinpuistossa viime vuonna.

Turku teki vuonna 2016 kokeilun, jossa tarjottiin asukkaille mahdollisuus perustaa laatikkoviljelmä kaupungin omistamalle maalle. Kokeilu saavutti suuren suosion, ja viljelijöitä oli yli 500. Seuraavana vuonna laatikoita jaettiin lisää. Nyt laatikoita on jälleen tarjolla, ja niitä voi hakea huhtikuun ensimmäisinä viikkoina Turun kaupungin palautepalvelun kautta. Sata laatikkoa toimitetaan hakujärjestyksen mukaan ensimmäisille hakijoille.

Paikkaa viljelmälle saa ehdottaa kaupungin omistamalta maalta ja laatikoissa voi viljellä mitä itse haluaa. Kaupunki tarjoaa viljelylaatikot ja mullan, viljelijä puolestaan kustantaa siemenet ja taimet sekä järjestää kastelun ja huolehtii viljelypaikan siisteydestä.

Viljelylaatikot rahoitetaan Turun kaupungin kaunistamisrahastosta. Kaunistamisrahasto on lahjoitusrahasto, jonka vuotuisesta tuotosta käytetään kaupunginhallituksen päättämä summa Turun kaunistamiseen ja luonnonsuojeluun.