Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea ympäri vuoden, vähintään neljä kuukautta ennen päivähoidon tarvetta. Jos tarvitset palvelua elo-syyskuussa 2018, toimi nyt!

Voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa kunnalliseen päiväkotiin tai perhepäivähoitoon ja palveluseteliä yksityiseen päiväkotiin tai ryhmäperhepäivähoitoon. Lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen, palvelusta peritään asiakasmaksu. Huoltajat voivat valita lapsensa hoidon järjestämiseksi yksityisen hoidon tuen ja kuntalisän, mikä on käytössä yksityisissä päiväkodeissa, ryhmäperhepäiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Yksityisen hoidon tuki haetaan Kelan kautta.

Sähköisen hakemuksen kunnallisiin päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon pääset tekemään varhaiskasvatuksen verkkosivuilla, samalla hakemuksella voit hakea myös palveluseteliä.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus  lähettää päätökset paikasta tai palvelusetelin myöntämisestä pääsääntöisesti viikon 21 loppuun mennessä. Jos haluat tehdä muutoksia jo jättämääsi sähköiseen hakemukseen, ota yhteyttä palveluohjaukseen. Tarvittaessa palveluohjaus on yhteydessä huoltajaan hakemuksen käsittelyvaiheessa.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus auttaa kaikissa kunnallisiin ja yksityisiin varhaiskasvatuspalveluihin liittyvissä hakuasioissa:
Sähköpostitse: varhaiskasvatus.palveluohjaus@turku.fi
Puhelinneuvonta: arkisin 9.00–15.00. puh: 02 262 5610.