Vuoden 2017 aikana terveydenhuollon vastaanotoille ilmoittauduttiin ilmoittautumisautomaattien kautta Turussa lähes 100 000 kertaa.

Ilmoittautumisten kokonaismäärä on vuodessa moninkertaistunut, sillä vuonna 2016 automaattien kautta ilmoittauduttiin n. 18 500 kertaa.

Ilmoittautumisautomaatit ovat käytössä Keskustan ja Mäntymäen terveysasemilla, Mäntymäen suun terveydenhuollon toimipisteessä sekä opiskeluterveydenhuollossa Hämeenkadun toimipisteessä.

- Vapautamme ilmoittautumisautomaattien avulla hoitohenkilökuntamme aikaa potilaiden hoitoon ja kohtaamiseen. Ilmoittautuminen käy helposti Kela-kortilla. Aseman henkilökunta auttaa, jos ilmoittautuminen ei ensimmäisellä kerralla onnistu, ylilääkäri Suvi Vainiomäki kertoo.

Sähköisten asiointipalvelujen kautta yhteys helposti

eTerveyspalvelut on Turun kaupungin terveydenhuollon sähköinen palvelukokonaisuus, jonka kautta asiakas voi hoitaa esimerkiksi ajanvaraus- ja reseptiasioitaan sekä viestitellä hoidostaan lääkärin tai hoitajan kanssa.

Vuonna 2017 eTerveyspalveluiden kautta varattiin 5 400 hoitajan ja lääkärin vastaanottoaikaa. Vuonna 2016 vastaava luku oli vajaa 4 200.

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan lääkärit ja hoitajat lähettivät asiakkaille 43 500 tekstiviestiä eTerveyspalveluiden kautta vuonna 2017.

Vuoden 2015 alusta alkaen lääkärille tai hoitajalle on esitetty eTerveyspalveluiden viestipalvelun kautta n. 16 300 kysymystä. Lääkäri tai hoitaja on vastannut tai ottanut yhteyttä sähköisesti asiakkaaseen 21 300 kertaa.

Hoitotarvikkeita on tilattu vuoden 2015 alusta eTerveyspalveluiden kautta. Vuoden 2017 aikana asiakkaat tekivät 4 100 sähköistä hoitotarviketilausta.

Sähköinen yhteydenotto käytössä kaikilla terveysasemilla

Lisäksi vuoden 2017 puolivälissä Turun terveysasemilla otettiin käyttöön sähköinen yhteydenottolomake, jonka avulla asiakas voi olla yhteydessä omalle terveysasemalle puhelinsoiton sijaan. Sähköistä yhteydenottolomaketta on käytetty tähän mennessä 6 100 kertaa.

- Yhteydenottolomakkeella voi olla yhteydessä omalle terveysasemalle kiireettömissä asioissa ajasta ja paikasta riippumatta. Vastaamme yhteydenottoihin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Sähköisellä lomakkeella onnistuvat esimerkiksi rokotusten ja laboratoriolähetteiden voimassaolojen tarkistukset. Ajanvarauksiin liittyvät asiat vaativat usein keskustelua, joten tarvittaessa soitamme asiakkaalle takaisin, Vainiomäki kertoo.

Lisätiedot: