Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Lauri Kattelus on tehnyt ottopäätöksen kasvatus- ja opetuslautakunnan 21.3. päätökseen Puolalan koulun väistötiloista, ja asia käsitellään uudelleen uusien sisäilmaselvitysten jälkeen.

Puolalan koulun väistötiloiksi suunnittelusta Sepänkatu 2:n kiinteistössä tehdään tarvittavat, ympäristöterveydenhuollon määrittämät sisäilmatutkimukset lähiviikkoina. Tutkimusten selvitykset tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn ja asia kaupunginhallituksen päätettäväksi 23.4.

Puolalan koulun peruskorjausurakan on määrä käynnistyä 4.6.2018, jolloin Kauppiaskadun tilojen tulee olla tyhjät. Tästä aikataulusta ei ole varaa joustaa, sillä mikäli urakkaa ei päästä aloittamaan sovittuun aikaan, on mahdollista, että hankkeessa kumppanina oleva urakoitsija ei sitoudu uuteen aikatauluun. Tämä on rahallinen tappio mutta myös aikataulullinen ongelma, sillä hanke jouduttaisiin kilpailuttamaan kokonaan uudestaan ja hanke viivästyy merkittävästi. Koulu on huonossa kunnossa, eikä peruskorjausta pidä enää siirtää.

Käsittelyvaiheet:
Kaupunginhallituksen pöytäkirja 26.3.2018 / asia 15
Kasvatus- ja opetuslautakunnan pöytäkirja 21.3.2018 / lisälista 1