Jokainen meistä voi myös itse vaikuttaa siihen, miten ajantasaista tietoa terveydenhuollon henkilökunnalla on lääkityksestämme ja miten lääkehoitomme onnistuu. Laadi ajantasainen lääkityslista.

Tutkimustiedon mukaan vain noin kolmasosa lääkehoidoista toteutuu suunnitellusti. Lääkäri ei määrää lääkkeitä ilman syytä, siksi potilaan on tärkeää käyttää niitä ohjeistuksen mukaan. Potilaan lääkityksestä kertyy samalla tietoa moniin eri järjestelmiin. Kun potilas saapuu esimerkiksi sairaalaan osastojaksolle, ajantasainen lääkitystieto ei vielä seuraa asiakasta automaattisesti sähköisissä järjestelmissä.

Mikään järjestelmä ei myöskään kerro potilaan mahdollisesti käyttämistä itsehoitolääkkeistä tai ravintolisistä eikä lääkkeiden annosmääriä. Ainoastaan jokainen itse tietää kohdallaan, mitä lääkkeitä käyttää.

Onnistuneen ja kustannustehokkaan hoidon taustalla on terveydenhuollon ammattilaisten tieto käytetyistä lääkkeistä sekä myös potilaan oma kiinnostus lääkitystään kohtaan.

Lääkityslistan avulla esimerkiksi mahdollisten sairaalajaksojen lääkitykset tulisivat esiin muissakin terveydenhuollon yksiköissä. Lääkäri tai apteekki pystyisivät huolellisesti laaditun listan tietojen avulla huomaamaan lääkkeiden mahdolliset haitta- tai yhteisvaikutukset.