Apteekkimuseossa ja Qwenselin talossa käynnissä oleva uudistamishanke on loppusuoralla. Uudistettu museokokonaisuus avataan 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi 1.6.2018.

Nyt tehtävän uudistuksen tavoitteena on tarjota kävijöille saavutettava, selkeä ja kiinnostava museovierailu, jossa Qwenselin 1700-luvun säätyläiskoti ja 1800-luvun alun apteekki muodostavat omat mielenkiintoiset kokonaisuutensa.

Näkyvin muutos on museon pääsisäänkäynnin siirtäminen Qwenselin talon sisäpihalle. Uuden sisäänkäynnin myötä museo ja kahvila muodostavat tunnelmalliselle sisäpihalle yhtenäisen kokonaisuuden, jossa on mukava piipahtaa lyhyesti tai vierailla pidempään.

Saavutettavuuden parantaminen on yksi uudistushankkeen tärkeimmistä tavoitteista. Sisäänkäynnin muutoksen myötä vierailijoiden kulku voidaan ulottaa mahdollisimman esteettömästi suurimpaan osaan museota. Myös kahvilan sisäänkäynnistä tehdään tukevampi ja esteettömämpi.

Museon sisäpihan kalustus uusitaan ja puutarhan kunnostustöitä jatketaan. Café Qwensel jatkaa uudistustöiden jälkeen tuttuun tapaan asiakkaiden palvelua museon sisäpihalla.