Turun seudun kunnat onnittelivat uusia Suomen kansalaisia Turun VPK:n talolla 10.4. Juhlassa jaettiin kunniakirjat myös Vuoden 2018 uusturkulaiselle Ali Sagalille ja monikulttuurisuusteolle, joka myönnettiin Nuorten TYöTuki ry:lle.

Juhlaan oli kutsuttu Turun seudun uudet suomalaiset perheineen sekä maahanmuuttajien ja monikulttuurisuustyön parissa työskenteleviä henkilöitä. 

Juhlapuheen tilaisuudessa piti toimittaja Yagmur Özberkan, joka on tullut tunnetuksi muun muassa nimeään kantavasta, monikulttuurisuutta käsittelevästä Yle Puheen radio-ohjelmasta Mahadura & Özberkan.

Yagmur Özberkan puhui omakohtaisesti erilaisuuden kohtaamisesta.

Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen jakoi juhlassa kunniakirjat Vuoden 2018 uusturkulaiselle Ali Sagalille sekä monikulttuurisuusteolle, joka myönnettiin Nuorten TyöTuki ry:lle maahanmuuttajanuorten työllistämisen tukemiseksi tehdystä työstä.

Vuoden uusturkulaiset Ali Sagal (kuvassa oikealla) yhdessä vuonna 2016 tunnustuksen saaneen Berhan Ahmadin (keskellä) ja monikulttuurisuusteosta huomioidun Nuorten TyöTuki ry:n  Jyrki Heinosen ja Eija Salmisen kanssa.

Sagal kiitti lämpimästi tunnustuksestaan ja muistutti, että olemme kaikki tasavertaisia ja meidän tulisi kohdata toinen toisemme ihmisinä, vaikka olemmekin monin tavoin erilaisia.

Musiikkia iltaan toi kamarikuoro Melos, jonka johdolla juhla huipentui raikuvaan yhteislauluun. 

Kamarikuoro Melos esiintyy.

Tilauudessa esiintyi myös kansantanssiryhmä Nopsajalad, jonka esitysten myötä huomioitiin Viron satavuotista itsenäisyyttä. Illan juonsi Turun flikka Helmi Anttila. 

Nopsajalad esitti vauhdikkaita perinnetansseja.

Koko perheen juhla

VPK:n talolla oli kaikkiaan reilu 200 vierasta eri puolilta Turun seutua. Kansalaisuuden saaneita juhlittiin koko perheen ja lasten voimin.

Raisiolainen Ragip Önsoy oli saapunut VPK:n talolle juhlimaan vaimonsa Katariina Mäkinen-Önsoyn kanssa jo viime vuoden elokuussa saamaansa Suomen kansalaisuutta.

- Oli hienoa saada kansalaisuus Suomen juhlavuonna, ylempää ammattikorkeakoulututkintoa Noviassa opiskeleva Önsoy kertoo. Hän korostaa kielen oppimisen tärkeyttä.

 Ragip Önsoy vaimonsa Katariina Mäkinen-Önsoyn kanssa uusien kansalaisten juhlassa.

- Suomi tarjoaa maahanmuuttajille paljon mahdollisuuksia oppia kieltä. Helppoa se ei ole, sillä työllistyäkseen Turussa pitää Suomen lisäksi osata myös ruotsia, Önsoy jatkaa.

- Mutta Suomen luonto on upea! Hääjuhliimme saapunut Turkissa asuva perheeni ihastui ikihyviksi maan rauhaan ja puhtaaseen ilmaan, hän jatkaa. Lopuksi hän muistelee ensimmäistä vierailuaan Suomeen nykyisen vaimonsa Katariinan luokse vuonna 2011.

- Oli keskitalvi ja meri oli umpijäässä! Se oli aikamoista, hän nauraa.

Perinteiset suomalaiset maut näkyivät myös kahvipödän tarjonassa, josta löytyi pororieskarullia, kaurapiirakkaa, saaristolaisnappeja savulohitahnalla sekä voisilmäpullaa ja herukkapiirasta.  
Sisarukset Yad ja Liyan olivat saapuneet juhlaan perheensä kanssa.
Kumail ja Amrita olivat tyytyväisiä arvokkaaseen mutta lämminhenkiseen juhlaan.

Ystävykset Hari ja Bibek juhlistivat hymyillen saamaansa Suomen kansalaisuutta.