Uudistuvan Kauppatorin ensimmäiset näkyvät työt käynnistyvät keskiviikkona 18.4. Keskiviikon ja torstain välisenä yönä toteutetaan väliaikaisen sähkönsyötön vaatimat kaivaukset. Aurakadun puoleisella sivustalla olevan kioskirakennuksen purkutyöt alkavat maanantaina 23.4.2018.

Kauppatorilla tehdään keskiviikon ja torstain välisenä yönä kaapelointitöitä. Väliaikaisen sähkönsyötön vaatimat työt aloitetaan keskiviikkona 18.4. sen jälkeen kun torikauppa on hiljentynyt. Tavoitteena on saada kaivaus ja kaapelointi valmiiksi ennen torstaiaamua. Työstä saattaa aiheutua meluhaittaa.

Väliaikainen sähkönsyöttö tarvitaan, jotta torin Aurakadun puoleisella sivustalla sijaitseva kioskirakennus voidaan purkaa ja aloittaa alueella arkeologiset kaivaukset.

Väliaikaisen torialueen rakentamisen valmistelu liikkeelle

Väliaikaisen torin rakentamisen on tarkoitus alkaa 10.5. Valmistelut Yliopistonkadun käytöstä väliaikaisen torin rakentamiseen ovat käynnissä.

Valmistelutöiden vuoksi linja-autoliikenne poistuu 23.4. Yliopistonkadulta välillä Aurakatu–Kauppiaskatu. Ruissalon linja 8, kauppakeskus Myllyyn kulkeva linja 300 sekä Ruskon linjat 301–303 lähtevät 23.4. alkaen Kauppatorin sijaan Puutorilta.

Kauppiaskatu välillä Maariankatu–Yliopistonkatu on tarkoitus muuttaa kaksisuuntaiseksi 3.5.2018 alkaen. Samaan aikaan Yliopistonkadun taksiasema siirtyy Kauppiaskadun mäkeen.

Näihin muutoksiin liittyen liikennemerkki- ja tiemerkintätyöt ovat käynnistyneet Maariankadulla ja Kauppiaskadulla. Muuttuvista liikennejärjestelyistä tiedotetaan tarkemmin lähempänä muutosajankohtia.

Lisätietoa Föli-liikenteen ajankohtaisista muutoksista