Kehitysvammaisten yleisurheilukisat pidetään tänä vuonna Turussa maanantaina 14.5. klo 9–14 Paavo Nurmen stadionilla. Kisoihin odotetaan saapuvan noin 350 osallistujaa Turun ja ympäristökuntien, Uudenkaupungin, Salon ja Pöytyän toimintakeskuksista ja kouluista.

Kisat käydään naisten ja miesten, 12–15-vuotiaiden, 16–20-vuotiaiden, yli 20-, yli 30-, yli 40-, yli 50-v ja yli 60-vuotiaiden sarjoissa. Kukin kilpailija voi valita yhden juoksu-, heitto- ja hyppylajin. Juoksumatkavaihtoehdot ovat 60, 400 tai 800 metriä. Muina lajeina kisataan pituushyppy, kuulantyöntö, hernepussin- tai keihäänheitto.

– Nämä ovat hyvän mielen kisat, sellaiset, joita odotetaan ja jotka muistetaan, kertoo liikuntapalveluvastaava Johanna Friman Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksesta.

Kisojen pääjärjestelyvastuu on tänä vuonna Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksella. Lajiosaamiseen tuo vahvistusta Turun Urheiluliitto, ja toimitsijoina sekä avustajina on ammatti-instituutin Avaimia hyvinvoinnin edistämiseen- ja ensiavun opiskelijat sekä AMK:n fysioterapeuttiopiskelijat. Kisojen muonituksesta vastaa partiolippukunta Liedon Eränkävijät. Muita yhteistyökumppaneita ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Paavo Nurmi Games

Kisattu vuodesta 1973 asti

Kehitysvammaisten yleisurheilukisojen historia ulottuu aina vuoteen 1973 asti. Alkuvuosina kisailtiin Paimiossa erityishuoltopiirin järjestäessä kisat toimintakeskuksille. 1990-luvun loppupuolella kisat siirtyivät kuntien liikuntapalveluiden järjestettäväksi ja silloin siirryttiin myös kunnittain kiertävään järjestelyvastuuseen.

Vuosien saatossa kisat ovat laajentuneet. Mukaan ovat tulleet myös koululaiset, ja osallistujamäärät ovat nousseet. Vuonna 2017 kisapaikkana oli Uusikaupunki, tänä vuonna Turku ja ensi vuonna Pöytyä.