Hirvensalon lähikirjasto (Wäinö Aaltosen koulutie 1-5) sulkee ovensa 14.5.2018. Kirjasto jatkaa taas toimintaansa uudessa Syvälahden monitoimitalon (Vanha Kakskerrantie 8) tiloissa 1.8.2018. Muutto aiheuttaa muutoksia kirjastopalveluissa.

Hirvensalon kirjastoa ei voi valita uusien varausten noutopaikaksi 2.5. alkaen. Verkkokirjastossa voi muuttaa varauksensa noutopaikan haluamakseen. Muussa tapauksessa Hirvensalon varaukset noudetaan Turun pääkirjastosta muuton ajan. Eräpäiviä on muutettu siten, että Hirvensalosta lainattua aineistoa ei tarvitse palauttaa ennen kuin uusi kirjasto Syvälahdessa aukeaa. Kirjastoauto tulee korvaamaan osittain kesäajan kirjastopalveluita Hirvensalossa.

Kirjasto muuttaa kesän aikana uusiin tiloihin ja kirjastopalvelut jatkuvat uusissa tiloissa elokuussa. Syvälahden monitoimitalossa tulee kirjaston lisäksi toimimaan koulu, päiväkoti ja nuorisotila sekä neuvola ja kouluterveydenhuolto. Uusi monitoimitalo mahdollistaa Hirvensalon kirjaston ja nuorisopalveluiden yhteisen palvelukonseptin luomisen ja mahdolliset uudet palveluratkaisut.

Tavoitteena on, että asukkaat tekevät uudesta kirjastosta oman näköisensä toimintaympäristön ja ideoivat ja järjestävät ohjelmaa yhdessä henkilökunnan kanssa. Monitoimitila mahdollistaa lapsille ja nuorille elämyksiä, kokemuksia ja vahvistaa omaehtoista tekemistä.

Uudet tilat uudistavat ja muuttavat kirjaston ilmettä. Valoisa ja vaalea kirjasto kutsuu sisään, ja jo ulkoa näkee suoraan kirjastoon. Väripilkut tekevät kirjastosta viihtyisän, aineistot tuovat väriä ja kutsuvat tutustumaan.

Kirjaston nimi tulee säilymään Hirvensalon kirjastona. Uusi Hirvensalon kirjasto tulee olemaan myös omatoimikirjasto. Kirjastoon pääsee sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla silloinkin kun henkilökunta ei ole paikalla. Lisäksi myös henkilökunta pysyy, ja tutut ihmiset ovat edelleen opastamassa käyttäjiä, vetämässä ryhmäkäyntejä ja pitämässä lukupiiriä kirjastossa.