Turun kaupunki esittäytyi menestyksekkäästi Pariisissa Suomen suurlähetystössä 24.4. pariisilaisille kulttuurin, elinkeinoelämän ja median vaikuttajille kaupunginjohtaja Minna Arveen johdolla.

Vierailu järjestettiin yhteistyössä Suomen Pariisin suurlähetystön, Turun musiikkijuhlien sekä Visit Turun kanssa. Isäntänä toimi suurlähettiläs Teemu Tanner.

Läsnä tilaisuudessa oli 70 kulttuurin, matkailun ja elinkeinoelämän edustajaa, mukaan lukien lukuisia kulttuurivaikuttajia ja matkanjärjestäjiä sekä merkittävien ranskalaismedioiden edustajia. Tapahtuman myötä Turkuun ja Suomeen on tulossa vierailulle ensi kesänä useita toimittajia.

Pianisti Suzana Bartal (vas), mezzosopraano Anna Danik, pianisti Eliane Reyes, ranskalainen kuuluisa kultturivaikuttaja Patrick Poivre d'Arvor, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, Turun musiikkijuhlien toimitusjohtaja Liisa Ketomäkin, suurlähettiläs Teemu Tanner, Visit Turun kv. markkinointipäällikkö Lotta Bäck. Kuva: Manuel Gouthiere

Turun korkeatasoinen kulttuurielämä niin musiikin kuin ruoankin saralla herätti pariisilaisissa ihastusta. Myös Turun maailman suurin ja kauneimmaksikin tituleerattu saaristo sai paljon huomiota.

Turku esittäytyi Pariisissa Suomen kulttuurin kehtona, maailman kauneimman saariston pääkaupunkina sekä koko Suomen tämän hetkisen voimakkaan taloudellisen kasvun veturina. Tilaisuudessa kuultiin myös korkeatasoisia esityksiä ensi vuonna 60-vuotista taivaltaan juhlivan Turun musiikkijuhlien ohjelmistosta, ranskalaisten muusikkojen esittäminä.

Tilaisuudessa oli läsnä lukuisia ranskalaisen kulttuurielämän merkittävimpiä edustajia. Kuvassa säveltäjä Eric Tanguy sekä näyttelija Stanislas Merhal seuralaisensa kanssa. Kuva: Manuel Gouthiere

Suuntana yhdessä Eurooppa

Turku laajentaa uuden kaupunginjohtajan myötä kansainvälistä katsettaan ja alkaa tehdä kansainvälistä työtä laajemmin ja systemaattisemmin.

– Visiomme on, että Turku kasvaa kansallisesta suuren kaupungin roolista merkittävien eurooppalaisten kaupunkien sarjaan ja on niin asuin- kuin sijoituskohteena kiinnostava myös kansainvälisille osaajille. Toimimme Itämeren yhteisössä yhteistyössä, ja toimintamme vaikutukset leviävät Suomen ulkopuolelle, sanoo kaupunginjohtaja Minna Arve.

– Niin Pariisissa kuin muussakin kansainvälisessä työssä ja viestinnässä korostuu, kuinka Turussa tehdään voimakasta yhteistyötä kaupungin, yritysten, korkeakoulujen ja muiden toimijoiden kanssa koko alueen hyväksi. Tämä on Turun vahvuus, Arve jatkaa.

 

Kaupunginjohtaja Minna Arve ojensi suurlähettiläs Teemu Tannerille Turun lahjan: Hanna Variksen taulun sekä Sibeliuksen musiikkia Turun Filharmonisen orkesterin tulkitsemana. Kuva: Irene Pendolin

Turku panostaa kiertotalouteen ja ilmastonmuutoksen torjumiseen sekä syrjäytymisen ehkäisyyn

Pariisin tilaisuudessa kerrottiin kulttuurin lisäksi Turun strategisista tavoitteista, etenkin ilmastonmuutokseen reagoimisesta hiilineutraaliuden tavoitetta nopeuttamalla sekä eriarvoistumisen ja syrjäytymisen ehkäisystä.

Pariisin tilaisuudessa kuultiin ja keskusteltiin myös Turun strategisista tavoitteista. Erityistä kiinnostusta herätti Turun vuoteen 2029 mennessä tavoittelema hiilineutralius. Kuva: Manuel Gouthiere

Keskeistä Suomen menestykselle tulevaisuudessa ovat muun muassa kiertotalous, cleantech ja vihreä kasvu. Turusta ja Varsinais-Suomesta löytyy jo nyt alan korkeaa osaamista ja yritystoimintaa, ja Turun kaupungin tulokselliset energia- ja ilmastotoimenpiteet ovat saavuttaneet tunnustusta kansallisesta edelläkävijyydestä suurten kaupunkien sarjassa.

– Vuonna 2029 kaupunkimme täyttää 800 vuotta. Silloin Turku on Suomen ja maailman ensimmäisiä hiilineutraaleja kaupunkeja. Tämä on toteutuessaan maailmanluokassa todella merkittävä saavutus, jonka eteen Turku tekee määrätietoista työtä, painottaa kaupunginjohtaja Arve

800 vuotta täyttävä Turku on myös lähiöpolitiikan edelläkävijä, jossa asuvat Suomen suurten kaupunkien tyytyväisimmät asukkaat.

– Alueiden ja lähiöiden eriarvoistumiseen puututaan entistä tehokkaimmin toimenpitein, jotta Turku on nyt ja tulevaisuudessa kaikille hyvä paikka elää, Arve sanoo.

Ranskalainen kuuluisa kultturivaikuttaja Patrick Poivre d'Arvor ja huippupianisti Eliane Reyes esiintyivät yhdessä illan aikana. He ovat myös yksi Turun musiikkijuhlien vuoden 2018 päätähdistä. Kuva: Manuel Gouthiere

 

Pariisin illassa kuultiin maailmanluokan esityksiä Turun musiikkijuhlien vuoden 2018 esiintyjiltä. Anna Danik ja Suzana Bartal tulkitsivat Sibeliuksen ja Müller Berghausin musiikkia. Kuva: Irene Pendolin

 

 

Asiasanat: