Tänä kesänä lastenkulttuurikeskus Seikkailupuistossa on syytä juhlaan ja iloiseen menoon vielä tavallistakin enemmän, kun suosittu liikennekaupunki täyttää 60 vuotta. Vauhdikas kuusikymppinen saa lahjaksi katujaan koristamaan lasten ideoimat nimikyltit.

Seikkailupuiston kesäkausi

Avoinna 6.6.–5.8.2018
Juhannuksena 22.–24.6. suljettu.

Seikkailupuiston kesäkausi avataan 6.6. poniratsastuksen ja voimistelun merkeissä. Tapahtumassa on mahdollisuus mm. lajikokeiluihin Suomi Gymnaestradan johdolla. Perheille tarjolla maksutonta perheliikuntaa.

Liikennekaupungin lisäksi myös Seikkisrock juhlii tasalukua. Lasten oma festari järjestetään 20. kerran 16.–17.6. Esiintymässä ovat muun muassa lastenmusiikkiorkesteri Ammuu, Mimmit, Mimi ja Kuku, Orffit sekä Pikkuli.

Seikkis viettää tänäkin vuonna perinteistä juhannusjuhlaa. Tapahtumassa koristellaan juhannussalko, leikitään ja lauletaan sekä grillataan makkaraa. Kesäateljeessa valmistetaan juhannuskukkia paperista.

Kesäkauden päättäjäisiä vietetään 5.8. pikniktunnelmissa. Perheille on luvassa mm. alpakka-agilityä, kasvomaalausta ja esiintyjiä. Kesäkauden perinteisesti päättänyt Musapiknik pitää tänä vuonna välivuoden. Tapahtumaa kehitetään ja sille etsitään uudenlaista toimintamallia muun muassa yhteistyökumppaneiden avulla.

Seikkiksessä arkikaan ei ole tylsää

Tapahtumien lisäksi Seikkailupuistossa kannattaa poiketa myös ihan tavallisena kesäpäivänä. Puistoalue on aina avoinna ja sinne on vapaa pääsy. Pomppulinna sekä liikennekaupunki ovat auki seitsemänä päivänä viikossa, ja vesijärjestelmä puroineen ja suihkusienineen on aina päällä. Puistoon saadaan kesällä uusi leikkiväline, jonka suunnittelussa on huomioitu esteettömyys. Se on myös pyörätuolia käyttävien lasten saavutettavissa.

Tarinamuskarit ja vauvasirkus leikittävät pienimpiä kesävieraita. Mielikuvituksellinen satuseikkailu kokoaa lapset maksuttomalle retkelle puiston alueella. Ateljeessa askarrellaan viikoittain vaihtuvin teemoin. Luvassa on mm. kankaanpainantaa, keppihevospaja, puutöitä ja huovutusta.

Seikkailupuiston oma pieni tiedekeskus, Koekaniini Koposen Kokemuskeskus, kutsuu tänä kesänä kaikki tutkimaan liikettä. Keskuksessa mietitään, miten ja miksi jokin liikkuu ja tehdään siihen liittyviä tieteellisiä kokeita. Kokemuskeskusta suositellaan erityisesti kouluikäisille.

Ohjattua toimintaa on kaikkina viikonpäivinä, mutta toimintapisteillä on keskenään erilaiset aukioloajat, jotka kannattaa tarkistaa etukäteen.

Perinteistä kesätekemistä

Kesän ohjelmaan kuuluvat olennaisena osana myös lasten omat kirpputorit, joita järjestetään puistoalueella perjantaisin. Kirpputori on maksuton ja tarkoitettu lapsille, jotka jaksavat itse toimia myyjinä.

Teatterissa tavataan kesällä monia lasten suosikkiesiintyjiä kuten Maltti ja Valtti, Mutaveijarit sekä Mimi ja Kuku. Ohjelmassa on lastenmusiikkikonsertteja, tanssia, sirkusta, taikuutta sekä teatteria.

Toiminnan lomassa voi levittää piknikviltin nurmikolle tai grillata omia eväitä grillipaikalla. Puistossa toimii myös kahvila.

Asiasanat: