Sepänkatu 2:n väistötilojen kunnostaminen Puolalan koulun käyttöön on käynnistynyt ja etenee suunnitellusti. Rakennuksesta tyhjennetään parhaillaan edellisiltä käyttäjiltä jäänyttä irtaimistoa.

Tällä hetkellä kohteessa on käynnissä mm. seuraavia toimenpiteitä:

  • Ilmastoinnin säätötyöt
  • Luokkiin 101, 201 a, 201b sekä 301a ja 301b sijoitettavien tilakohtaisten ilmanvaihtokoneiden suunnittelu
  • Ikkunakarmien ja -pokien maalaus sekä tiivistys. Nämä työt ovat valmiina neljän suuren luokan osalta.
  • Kellarikerroksen saunaosaston Ilmanvaihdon säätö alipaineiseksi tehty. Kellarikerroksen vanhan saunaosaston ja opetustilojen välisen tiiviin välioven asennus viikolla 20.
  • Auditorion kosteusvaurioalue on korjattu. Yläpohjan eristeiden asennus viikolla 22.
  • Ruokasalitilojen kunnostaminen on käynnissä ja kalustaminen viikolla 22.
  • Neljän luokan sisäilman laatua seurataan ympärivuorokautisesti multisensoreiden ja paine-eroantureiden avulla (tilat 137, 138, 139, 145). Näin saadaan reaaliaikaista tietoa lämpötilasta, kosteudesta ja paine-eroista. Antureiden paikkoja vaihdellaan kesän aikana laajempien seurantatulosten varmistamiseksi. 

Samanaikaisesti valmistellaan tulevaa muuttoa yhteistyössä sivistystoimialan ja Tilapalvelukeskuksen kanssa ja suunnitellaan toiminnan järjestämiseen liittyviä yksityiskohtia.

Sepänkadun sisäpihaa tullaan loppukesästä varustelemaan välitunteja varten. Pihalle on hankittu kiipeilyteline ja koripallokoreja. Lisäksi Puolalan koulun pihalta tuodaan penkkejä.

Koulun henkilökunnalle ja oppilaiden vanhemmille järjestetään tiedotustilaisuus Puutarhakatu 1:n auditoriossa 24.5. klo 17.30. Infotilaisuuteen on saatu paljon ilmoittautumisia, joten samalle päivälle on lisätty toinen tilaisuus, joka alkaa klo 19.

Lisätietoa:

Sepänkadun väistötila -sivulle on koottu kaikki Sepänkadun kiinteistöön liittyvät tutkimustulokset, korjaussuunnitelma ja ajankohtaiset tiedotteet sekä kaupungille osoitetut aiheeseen liittyvät kysymykset vastauksineen.