Kehitysvammaisten yleisurheilukisoihin Paavo Nurmen stadionille kerääntyi noin 350 urheilijaa ja lisäksi runsas joukko huoltajia sekä kilpailujen järjestelyihin osallistuneita vapaaehtoisia. Katso helteisen kisapäivän tunnelmia myös videolta.

Lisätiedot:

Soveltavaa liikuntaa (turku.fi)
Erityiset palvelut vammaisille (turku.fi)

Kisoihin osallistuivat Turun ja ympäristökuntien, Uudenkaupungin, Salon sekä Pöytyän toimintakeskusten asiakaat ja koulujen oppilaat. Kilpailupäivä oli sen verran helteinen, että välillä piti hakea virtaa varjon puolelta ja muistaa laittaa lakki päähän sekä tankata nestettä riittävästi. Tunnelma oli silti iloinen: tärkeintä ei ollut voitto vaan osallistuminen ja reilu kilpailu.

Kilpailijat valitsivat yhden juoksu-, heitto- ja hyppylajin. Juoksumatkavaihtoehdot ovat 60, 400 tai 800 metriä. Muina lajeina kisattiin pituushypyssä, kuulantyönnössä, hernepussin- tai keihäänheitossa.

Kisojen pääjärjestelyvastuu oli tänä vuonna Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksella. Lajiosaamiseen tuo vahvistusta Turun Urheiluliitto, ja toimitsijoina sekä avustajina toimivat ammatti-instituutin Avaimia hyvinvoinnin edistämiseen- ja ensiavun opiskelijat sekä AMK:n fysioterapeuttiopiskelijat. Kisojen muonituksesta vastaa partiolippukunta Liedon Eränkävijät. Muita yhteistyökumppaneita ovat Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja Paavo Nurmi Games.

Kehitysvammaisten yleisurheilukisojen historia ulottuu vuoteen 1973. Alkuvuosina erityishuoltopiirin järjesti kisat Paimiossa. Kunnat ovat järjestäneet kisoja vuorojärjestyksessä 1990-luvun lopulta lähtien. Vuosien saatossa kisat ovat laajentuneet. Mukaan ovat tulleet myös koululaiset, ja osallistujamäärä on noussut. Ensi vuonna kisat järjestää Pöytyä.

Katso tunnelmia myös videolta:

Asiasanat: