Turun kaupungin kaupunkiympäristölautakunta kokoontui 15.5. Kokouksessa käsiteltiin mm. asemakaavanmuutoksen tavoitteita Aurajoen itärannalla sijaitsevalla ns. Herkuleksen tontilla. Asemakaavaa on tarkoitus muuttaa niin, että tontille voidaan rakentaa asuintaloja.

Asemakaavanmuutoksen tavoitteet, Herkules

Kaavamuutoksen kohteena oleva tontti rajautuu Martinkatuun, Itäiseen Pitkäkatuun ja Myllyahteeseen. Tontilla on kolme puista asuinrakennusta ja kaksi tiilirunkoista ulkorakennusta. Rakennukset ovat tällä hetkellä tyhjillään ja aluetta käytetään lähinnä pysäköintiin.

Voimassa oleva asemakaava mahdollistaa hallinto- ja virastorakennusten rakentamisen kortteliin, mutta näiden rakentaminen ei ole toteutunut. Kaavamuutoksen tavoitteena onkin muuttaa alue asuinkäyttöön.
Tavoitteena on muodostaa kaupunkikuvallisesti korkeatasoinen asuinkortteli jokirantaan. Asemakaavanmuutos tukee kaupungin väestötavoitetta.

Alustava tavoite on, että tontin rakennusoikeus pysyy noin voimassa olevan asemakaavan suuruisena.

Lautakunnalle esitettiin, että asemakaavanmuutoksen tavoitteet hyväksytään ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma merkitään tiedoksi. Asia jäi vielä pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Asemakaavan- ja tonttijaonmuutosehdotus, Nuppulantie 40

Pöydältä edellisestä kokouksesta lautakunta käsitteli asemakaavanmuutosehdotusta, jolla muutetaan liike- ja toimistorakennusten korttelialue asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Asia jäi toistamiseen pöydälle.

Lautakunnan esityslista netissä: http://ah.turku.fi/kylk/2018/welcome.htm