Vanhusten asumispalveluiden asukkaat, henkilökunta ja vapaaehtoiset avustajat juhlistavat Unelmien liikuntapäivää Vanhalla Suurtorilla torstaina 17.5.2018.

Mukana avustamassa ovat ensimmäistä kertaa Lounais-Suomen Avustajakeskuksen tuetut vapaaehtoiset, joiden mahdollisuus osallistua vapaaehtoistoimintaan on aiemmin ollut lähes mahdotonta. Tapahtumassa ovat mukana myös heidän mentorinsa.

Ohjelmassa on muun muassa liikuntatuokio, Side by side eli Kamukyyti-pyöräajelua, kävelyä historiallisessa miljöössä sekä nyyttikestitarjoilua. Myös teema-asuja tullaan näkemään.

Vanhusten asumispalveluiden Kerttuli aloitti yhteistyön Lounais-Suomen Avustajakeskuksen kanssa maaliskuussa 2018. Kerttulista toiminta on laajentunut muihin vanhuskeskuksiin.

Avustajakeskuksen Tuetun vapaaehtoistoiminnan -hankkeessa kehitetään matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintamallia ja annetaan myös erityisryhmille mahdollisuus osallistua kansalaistoimintaan. Näin henkilöt, jotka nähdään auttamisen ja toiminnan kohteina, pääsevät itse toimimaan ja auttamaan.

Viime keväänä vanhuskeskusten polkijat valtasivat Kamukyydeillä Vanhan suurtorin alueen ensimmäistä kertaa. Pyörät hankittiin vuonna 2016 kaikkien Turun neljän vanhuskeskuksen käyttöön. Ne ovat olleet vanhusten ilona ja aktiivisessa käytössä vanhusten asumispalvelujen yksiköissä ja niiden lähiympäristössä.

Valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää vietettiin 10.5.2018 helatorstaina, jolloin houkuteltiin erityisesti tutustumaan luonnon ihmeisiin.

Kuvassa viime vuoden Unelmien liikuntapäivän tunnelmia,
Kuva: Milja Malkasaari