Toukokuussa avautuneet ilmoittautumiset Katedralskolanin liikuntasalin arkeologisten kaivauksien esittelykierroksille varattiin täyteen ennätysvauhdissa.

Suuren kysynnän vuoksi Turun kaupunki ja kaivauksista vastaava Muuritutkimus Ky lisäävät opastuksia sekä kesä- että heinäkuulle. Sosiaalisen median välityksellä myös lisäkierrokset löysivät yleisönsä, ja aamupäivän aikana moni lisäkierros jo täyttyi. Heinäkuussa järjestettäville opastuksille on edelleen vapaita paikkoja, samoin myös ruotsin- ja englanninkielisille kierroksille.

Kiinnostus vanhaa Turkua kohtaan ilahduttaa

Vapaa-aikatoimialan johtaja Minna Sartes on ilahtuneena seurannut esittelykierroksien täyttymistä.

 - Turku on Suomen vanhin kaupunki, ja todisteita kaupunkimme historiasta näkyy kaupunkikuvassa ja museoissamme. Nyt Katedralskolanin liikuntasalin kaivauksien myötä on uusi osa vanhasta kaupungista noussut pinnalle. On hienoa, että turkulaisten lisäksi myös muut ovat osoittaneet niin suurta kiinnostusta arkeologisten kaivausten esittelyjä kohtaan, toteaa Sartes.

 

Turku goes underground -pop up-museon uudet lisäkierrokset  

  • su 17.6. klo 10, 12, 14, 17 ja 18
  • ma 2.7. klo 10, 12, 14, 17 ja 18
  • 8.–15.7. klo 10, 12, 14, 17 ja 18
  • Ilmoittaudu mukaan 

Aiemmin ilmoitettujen kierroksien jonotuslistoilta ei siirretä varauksia uusille kierrosajoille. Ryhmät voivat tiedustella vapaita aikoja sähköpostitse suoraan Muuritutkimukselta: kattan2018(a)muuritutkimus.fi.