Kupittaan maauimalan valmistautuminen kesään on loppusuoralla. – Korkealla ollut pohjavesi hankaloitti pitkään 25 metrin altaan kunnostustöitä, mutta altaiden täyttö saatiin käyntiin tiistaina, kertoo uimalaitosten päällikkö Eeva Haapanen.

Lisätietoja:

Jos ja kun viimeistelyt etenevät toivotulla tavalla, asiakkaat ovat tervetulleita Kupittaan maauimalaan maanantaista 4.6.2018 klo 9 alkaen. Ensimmäisellä aukioloviikolla kannattaa varautua kuitenkin siihen, että normaalisti paikoitustilana toimiva Blomberginaukion parkkipaikka on Suomi Gymnaestrada-tapahtuman käytössä kokonaan tai osittain 4.–11.6.

Kupittaan uimala on avoinna juhannusta lukuun ottamatta 12.8. asti maanantaista perjantaihin klo 9–19 ja viikonloppuisin klo 10–19. Uintiaikaa on puoli tuntia porttien sulkeutumisen jälkeen.

Aina lämmintä uimavettä

Kupittaan uimala sopii erityisen hyvin lapsiperheille. Lämmin, 27 asteinen uimavesi ilahduttaa viileämpänäkin kesäpäivänä, ja isossa 50 metrin altaassa on tilaa koko perheelle polskutella. Pienemmässä lasten altaassa on pikkuväelle sopiva liukumäki. Vähän isommat tykkäävät 14 metrisestä vesiliukumäestä. Kupittaalla on myös leikkipaikka, nurmialuetta oleskeluun ja kioski, josta voi ostaa virvokkeita ja syötävää. Myös omat eväät voi ottaa mukaan lukuun ottamatta alkoholijuomia. Kupittaan maauimala on savuton.

Kuntouimareille ja vesijuoksijoille on tilaa sekä 50 metrin altaassa että syvässä altaassa. Kupittaalla ei ole saunaa. Lukittavat lokerot toimivat 50 sentin kolikkopantilla.

Kupittaan maauimalassa on suihkut sekä yksi esteetön pukutila sekä suihku ja inva-wc. Invapysäköinti on Kupittaan Paviljongin edustalla, ja pyörätuolilla pääsee sisään kassan vierestä. Liikkumisrajoitteisten veteen pääsyä helpottaa luiska 50 metrin altaassa.

Neljästi viikossa vesijumppaa

Kupittaan maauimalan suosittuja vesijumppia on tarjolla 4.6.–11.8. maanantaisin klo 19.30–20.15, keskiviikkoisin 8.15–9, torstaisin klo 19.30–20.15 ja lauantaisin klo 9.15–10. Jumpat ovat reippaita, ja ne pidetään ison altaan syvässä päädyssä. Jumpissa käytetään vesijuoksuvöitä tai muita apuvälineitä. Auttava uimataito on kuitenkin välttämätön. Vesijumppiin ei tarvitse ilmoittautua. Vesijumppa maksaa sisäänpääsymaksun lisäksi 2,5 euron ohjausmaksun. Kupittaan vesijumppien lisäksi vesijumppaa on tarjolla myös Samppalinnan maauimalassa tiistaisin klo 7–7.45.

Jonottamatta sisään rannekkeella

Hellepäivien jonot välttää, kun lataa sisäänpääsymaksut liikuntarannekkeille jo etukäteen ja voi kulkea rannekkeella sisään portista jonottamatta kassalla. Latausasiat voi hoitaa myös Blomberginaukiolla Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen asiakaspalvelussa arkisin klo 8.15–16.

Maauimaloiden 10 kerran lataus maksaa 40 euroa, alennusryhmille ja lapsille (4–16-v) 24 euroa. Kertamaksu on aikuisille 5,5 euroa, alennusryhmille 3,5 ja lapsille (4–16-v) 3 euroa. Perhelippu maksaa 13 euroa.