Kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 5.6. Kokouksessa käsiteltiin mm. Skanssin keskuspuiston asemakaavaa, joka sisältää lähivirkistysalueen sekä palveluiden ja asumisen rakentamista. Lautakunta hyväksyi esityksen, jonka mukaan ympäristönsuojelupäällikön virkaan valitaan Olli-Pekka Mäki, joka on hoitanut virkaa pitkään määräaikaisin virkamääräyksin.

Asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotus Skanssin keskuspuisto

Kaavalla muodostuu Skanssin kaupunginosaan laaja yhtenäinen lähivirkistysalue sekä Skanssinkadun ja Bonettipolun katualuetta. Skanssinkadun päähän osoitetaan korttelialue neljälle asuinkerrostalolle sekä korttelialue päiväkodille tai muulle lähipalvelulle. Alueelle tulee arviolta 150 asukasta.

Lautakunnalle esitettiin, että asemakaavanmuutosehdotus hyväksytään, ja että se viedään kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Asemakaavanmuutos- ja tonttijako Vilkkilänmäki

Asemakaavanmuutoksella muodostetaan uusi päiväkotitontti Vilkkilänmäen puistoalueen reunalle ja ajanmukaistetaan ympäröivien kortteleiden ja katualueiden asemakaavoja. Kulttuurihistoriallisesti merkittävien asuinrakennusten kokonaisuudet osoitetaan suojelukohteiksi.

Osoitteessa Tervahovinkatu 7 sijaitsevalla tontilla mahdollistetaan seitsemänkerroksisen asuinkerrostalon rakentaminen ja tontin rakennusoikeutta lisätään. Kerrostalon rakennusoikeus on 1800 k-m2 ja asukasmäärä noin 36.

Lautakunnalle esitettiin, että asemakaavanmuutosehdotus hyväksytään, ja että se viedään kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Ympäristönsuojelupäällikön viran täyttäminen

Määräaikaisilla virkamääräyksillä hoidettu ympäristönsuojelupäällikön virka täytetään pysyvästi 1.7. Virka on ollut avoimessa haussa ja määräaikaan virkaan haki 19 henkilöä, joista 8 täytti viran kelpoisuusvaatimukset.

Lautakunta valitsi esityksen mukaisesti virkaan va. ympäristönsuojelupäällikkö Olli-Pekka Mäen.

Kokouksen esityslista netissä: http://ah.turku.fi/kylk/2018/