Kun kampukset hiljenevät, kesä-Turku vie mukanaan. Kirja ja piknikviltti mukaan tai kaveriporukka kokoon! Nappaa tästä ajattomat kesävinkit Turun kesään.

Pyörällä perille hetkessä

Kesämenoihin kuljettaa näppärästi kaupunkipyörä Fölläri. Pidemmille matkoille voi lainata pyörän kirjastosta tai Visit Turun toimistosta.

Puistossa koko päivä

Turun lukuisat puistot ovat kesäsuosikkeja vuodesta toiseen. Muun muassa Urheilupuisto ja Kupittaanpuisto tarjoavat täydelliset puitteet kaikenlaiseen kesätekemiseen puistojoogasta, auringonottoon ja pelaamiseen.

Rauhallisia piknik- ja kirjanlukupaikkoja löytyy esimerkiksi Puolalanpuistosta, Samppalinnanmäeltä ja Vartiovuorelta. Kannattaa muistaa myös Korppolaismäki, jonne kiipeävää odottaa näkymä koko Turun yli auringonlaskuineen kaikkineen.

Eväät mukaan ja retkelle

Kesäretkien klassikko on Ruissalo, mutta Turussa ja lähialueilla on lukuisat määrät myös muita kivoja retkipaikkoja. Omaa autoa ei tarvitse, koska Fölillä pääsee tänä kesänä myös Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon.  

Myös Ylioppilaskylän nurkilta Aurajoen yläjuoksuun suuntaavaa odottavat mahtavat retkimaastot ja lenkkeilyreitit. Halistenkoskelta voi vuokrata myös kajakin tai SUP-laudan. Mainio eväsretkikohde on myös idyllinen Kuralan Kylämäen kulttuurivirkistysalue.

Rannalle ja uimaan

Pulahda uimaan keskellä kaupunkia Samppalinnan maauimalassa tai suuntaa lähimmälle rannalle. Osassa rannoista on myös kätevät grillauspaikat aivan meren rannalla. Idyllinen ilta kaveriporukalla meren rannalla taattu!

Vesille hiio-hoi

Opiskelija pääsee Turussa helposti joki- ja meriretkelle muun muassa Fölin vesibussilla, joka matkaa Aurajoelta Ruissaloon ja Pikisaareen. Kauemmas merelle voi seilata esimerkiksi tekemällä kesäretken Turun kaupungin ulkoilusaarille.

Museoita ja kulttuuria opiskelijahinnalla

Turussa opiskelija nauttii kulttuurista edullisesti myös kesällä. Ja museoita on moneen makuun! Kannattaa pistäytyä myös Turun salaisimmassa kahvilassa eli uusitun Apteekkimuseon yhteydessä toimivassa Cafe Qwenselissä. Kahvit ja kakut tyylikkäässä 1700-luvun hengessä tuovat kesäpäivään erityistä tunnelmaa.

Tapahtuu 24/7

Ruisrockista, Turku Moderniin ja Ilmiöön! Turussa riittää isoja ja pieniä festareita ja kesätapahtumia joka viikolle. 

Katso kaupunkia uusin silmin

Omaa kotikaupunkia voi katsoa uusin silmin Turun yliopiston opiskelijoiden kokoamien Culture Walk -reittien avulla.

Muista myös Aurajoen varren kulttuurikuntoreitit, jotka vievät tutustumaan Turun kadunkulmiin esimerkiksi ihmeiden, rakkaustarinoiden, patsaiden tai kaupunkitarinoiden kautta. Reittikartan saat esimerkiksi Turun pääkirjastosta. Reitit näet myös ilmaisen Citynomadi-mobiilisovelluksen avulla.

Lähimatkaile

Pikkumatkan päästä Turusta löytyy maailman hienointa saaristoa, linnoitussaaria, majakoita, ruukkeja, keskiaikaisia raunioita ja huimia piknikpaikkoja. Ota kohteeksi vaikka Kuusiston linnanrauniot tai kiipeä piknikkorin kanssa Liedon vanhalinnan kukkulalle. Pyöräretken suunnittelijoille ehdoton on Saariston rengastie. Lue lisää Visit Turun sivuilta tai etsi lähiluontokohteita luontoon.fi-sivustolta.