Vuoden Liikuntapaikka 2018 on Kupittaan palloiluhalli. Valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus sekä johtaja Tiina Kivisaari ja rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä palkitsivat Kupittaan palloiluhallin 8.6.2018 valtakunnallisen olosuhdefoorumin yhteydessä Turussa.

Lisätietoja Kupittaan palloiluhallista:

Tunnustuksen otti vastaan Turun kaupungin liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari. Vuosittainen tunnustus jaettiin nyt 14. kerran, palkinnon lahjoitti Tampereen Messut Oy.

– Turun Kupittaan palloiluhalli on erinomainen esimerkki nykyaikaisesta, monipuolisesta ja laadukkaasta liikuntapaikkarakentamisesta. Palloiluhallin suunnittelussa on huomioitu hyvin saavutettavuus ja esteettömyys. Palloiluhallin sijainti Kupittaa liikuntakeskuksen yhteydessä tarjoaa kaupunkilaisille monipuoliset mahdollisuudet tavoittaa hallin palvelut niin liikunnanharrastajana kuin katsojanakin. Lisäksi hankkeen toteutustapa on ollut toimiva esimerkki vuokrahankkeena toteutetusta liikuntapaikkarakentamisesta, kertoo rakennusneuvos Erja Metsäranta opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Kalmari: ”Tunnustus kertoo Turusta kehittyvänä liikunta- ja urheilukaupunkina”

– Turku ottaa kiitollisena vastaan tämän hienon tunnustuksen. Tunnustus kertoo Turusta kehittyvänä liikunta- ja urheilukaupunkina. Halli on moderni ja tarjoaa liikuntakulttuurille uusia mahdollisuuksia myös kansallisella tasolla. Hallin sijainti osana Kupittaan urheilukampusta on täydellinen ja vahvistaa Kupittaan liikunta- ja urheilukeskittymän ainutlaatuisuutta, sanoo liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari Turun kaupungilta.

Kupittaan palloiluhallin pääkäyttäjälajit ovat futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy, sulkapallo ja voimistelu. Harjoituskäytössä on kolme täysimittaista (22 x 42 m) kenttää, jotka ovat erotettavissa toisistaan väliverholla. Hallissa on myös laadukkaat ja monipuoliset tekniset laitteet ja ratkaisut.

Vuoden Liikuntapaikan valitsee opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntapaikkarakentamisesta vastaava virkamies. Kohteen tulee olla valmistunut tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin sen käytöstä ja toiminnallisuudesta on saatu kokemuksia. Palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta ja se on samalla tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle.

Lähde: Tampereen Messut  Oy:n tiedote