Rakennusliiton kesäpäiville Turussa 15.–17.6. odotetaan lähes 4000 vierasta. Koska ohjelma on valtaosaltaan avoin kaikelle kansalle, voi tapahtumaan osallistujien määrä parhaimmillaan moninkertaistua. Ohjelmassa nähdään mm. Rohan tallien turnajaisnäytös.

- Joka toinen vuosi järjestettävät rakentajien kesäpäivät ovat suosittu tapahtuma jäsenistön keskuudessa. Sen vuoksi uskallamme odottaa Turun kesäpäivistä erittäin suurta ja miellyttävää tapahtumaa, sanoo järjestöpäällikkö Jukka Asikainen Rakennusliitosta.

Turun ulkopuolelta on kesäpäiville saapumassa ja majoittumassa 2000-3000 rakentajaa. Sen lisäksi Asikainen arvioi Turusta ja sen lähialueilta saapuvan 1000-2000 päiväkävijää.

Rakentajat ”kierrättävät” kesäpäiviä eri alueilla ja kaupungeissa.

- Turku on mainio paikka kesäpäivien järjestäjien näkökulmasta. Täällä on riittävästi majoitus- ja tapahtumatilaa”, kertoo Asikainen.

Rakennusliitto on suunnitellut tapahtumaa yhteistyössä Turun kaupungin kanssa jo kaksi vuotta.

- Kun Rakennusliitto kilpailutti kolmea suomalaista kaupunkia, Turku tarjosi tapahtumaan kolmea kiinnostavaa korjausrakentamisen taloa: Turun linna, Forum Marinum ja Logomo, jotka saivat järjestäjät puolelleen. Turun linna on toiminut linnoituksena, vankilana ja myös varastona, kuten Forum Marinumin rakennuskin. Logomo on VRn entinen vaunukorjaamo, joka on nykyään huipputekniikalla varustettu tapahtumatalo, sanoo Turun tapahtuma- ja kongressipäällikkö Sari Ruusumo.

Tapahtuma alkaa rakentajamotoristien osalta jo perjantaina 15. kesäkuuta. Reilut sata motoristia on ennakolta ilmoittautunut tapahtumaan.

Lauantaiaamuna Turun Linnan puistoon ja Merikeskus Forum Marinumin edustalle rakentuu tapahtuman toimintakeskus. Linnan esipihalla tehdään aikamatka keskiaikaisille markkinoille ja linnanpihan viihde on keskiaikateemaan sopivaa: keskiaikaisesta musiikista vastaa tyttöbändi Räikkä ja lisäksi nähdään mm. Rohan tallien turnajaisnäytös sekä WarusSeppäin Killan miekkailunäytös. Linnanpiha on avoin ja maksuton myös yleisölle.

Iltapäivällä tapahtumakeskus siirtyy Logomoon, jossa esiintyvät mm. Jannika B., Joonas Nordman ja sekä iltatanssien vetonaula Marita Taavitsainen. Koko kansalle avoimet juhlat jatkuvat Logomolla aina aamuyölle asti. Tilaisuus on pääsymaksuton ja Jannika B:n konsertin ajan myös ikärajaton.

- Ohjelmassa on kesäpäivien aikana paljon perheille suunnattuja tapahtumia ja tapaamisia. Sen lisäksi iltaa jatketaan aikuisemmissa merkeissä pitkälle sunnuntaiyöhön asti, kertoo Asikainen ja toivottaa myös turkulaiset tervetulleiksi Logomon iltatilaisuuteen.

Rakennusliitto on SAK:n neljänneksi suurin ammattiliitto, johon kuuluu noin 80 000 jäsentä.

Rakennusliiton kesäpäivien ohjelma yleisölle lauantaina 16.6.

 • Rakentajamotoristien kokoontumisajo lähtee klo 10.10 ja palaa klo 11 Forum Marinumin parkkipaikalta
 • Taitoajonäytös klo 10.20 ja 11.20
 • Kesäpäivien avajaiset linnan puistossa klo 12-14: Keskiaikabändi Räikkä, WarusSeppäin Killan miekkailunäytös, Keskiaikainen Turnajaisnäytös. Mahdollisuus tutustua soturien "leiriin" ja kokeilla perunnejousiammuntaa Linnan puisossa. Linnanpihalla keskiaikaiset markkinat, kansantarinoita ja laululeikkejä keskiaikaiseen tapaan.

Tapahtumakeskus Logomossa klo 17 alkaen. Huom! Ohjelma avoin ja maksuton yleisölle.

 • Jannika B esiintyy klo 17.30-19, Logomo-sali 1 - ikärajaton!
 • Kulttuurikahvilassa klo 17 alkaen Jouni ja Reino Bäckström
 • Karaokepubissa trubaduuri Olli Leppärinne
 • Rentoa bilemusiikkia Logomo-salissa
 • Joonas Nordman show klo 20
 • Marita Taavitsainen & Koivu tanssittaa kesäpäiväyleisöä klo 21-23.30
 • Liitto-orava Salme Pasi vierailee tapahtumassa illan aikana
 • Bilebändi Raikas klo 24.00-02.30

Kuva: Rohan tallit: www.rohan.fi