Kaupunkiympäristölautakunta kokoontui tiistaina 12.6. Kokouksessa käsiteltiin mm. poikkeamislupahakemusta, joka koskee drive-in ravintolan rakentamista Sotalaistenaukiolle. Poikkeuslupa myönnettiin, mutta päätökseen lisättiin ehtoja, joita on noudatettava.

Havainnekuva: Sigge Arkkitehdit Oy

Poikkeamispäätös drive-in ravintola Sotalaistenaukion katualueelle

Hakemus koskee drive-in ravintolarakennuksen rakentamista Sotalaistenaukiolle Marttiin. Rakennus tulisi alueella olevan huoltoaseman yhteyteen nykyiselle nurmikkoalueelle. Poikkeamislupahakemus sisältää myös neljä uutta pysäköintipaikkaa aukiolle.

Lautakunta hyväksyi poikkeamislupahakemuksen, mutta lisäsi päätökseen lisäehtoja. Hakijan on mm. hankittava kaupunkikuvatyöryhmän lausunto ennen rakennusluvan hakemista. Pääasiallisena julkisivumateriaalina on käytettävä puuta.

Ehtoihin kuuluu myös, että valomainoksia ei saa suunnata Temppelinkadun suuntaan ja rakennuksen julkisivuissa on käytettävä hillittyä värimaailmaa. Rakennuksen muoto ja yksityiskohdat tulee sovittaa yhteen alueen kaupunkiympäristöllisten arvojen kanssa.

Arava- ja korkotukivuokra-asuntojen varallisuusrajat

Valtion tukemien arava- ja korkotukivuokra-asuntojen asukkaiden valinta perustuu sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudellisen tarpeen arviointiin. Asukasvalinnan yleisestä ohjauksesta vastaava Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) suosittelee, että kunnat määrittävät asukasvalinnassa noudatettavat varallisuuden enimmäisrajat vuosittain.

Lautakunnalle esitettiin, että varallisuuden enimmäisrajat talouden koon mukaan ovat 1.7.2018 alkaen:

  • Yhden hengen talous: 30.000 €
  • Kahden hengen talous: 45.000 €
  • Kolmen hengen talous: 60.000 €
  • Neljän hengen talous: 70.000 €
  • Viiden hengen talous: 80.000 €

Suuremmissa talouksissa varallisuusrajaa korotetaan 10.000 eurolla henkilöä kohden. Varallisuusrajat on laskettu ARA:n ohjeiden mukaisesti käyttäen lähtökohtana Tilastokeskuksen laskemaa Turun vanhojen osakehuoneistojen velatonta neliöhintaa.

Asia jäi pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Asemakaava- ja asemakaavanmuutosehdotus Skanssin keskuspuisto

Skanssinkadun päähän osoitetaan korttelialue neljälle asuinkerrostalolle sekä korttelialue päiväkodille tai muulle lähipalvelulle. Alueelle tulee arviolta 150 asukasta. Ehdotus hyväksyttiin.

Asemakaavanmuutos- ja tonttijako Vilkkilänmäki

Asemakaavanmuutoksella muodostetaan uusi päiväkotitontti Vilkkilänmäen puistoalueen reunalle ja ajanmukaistetaan ympäröivien kortteleiden ja katualueiden asemakaavoja. Asia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Kokouksen esityslista netissä: http://ah.turku.fi/kylk/2018