Turun kaupungin sivistystoimialan hallinnoima AAVA – Avoin väylä ammattiin -hanke on valittu Suomen ehdokkaaksi Euroopan komission ESF VET award (European funding for excellence in Vocational Education and Training award) -palkinnon saajaksi.

Lisää AAVA-hankkeesta ja avoimista opinnoista:

AAVA-hankkeessa on kehitetty Avoimet ammatilliset opinnot -palvelu. Palvelu tarjoaa vaihtoehtoisen ja joustavan tavan hankkia opinnoissa sekä työelämässä tarvittavaa osaamista mahdollistamalla avoimia opintoja usean eri oppilaitoksen tarjonnasta. Jotta opiskelu on mahdollista kaikille asuinpaikasta riippumatta, tapahtuu opiskelu verkossa itsenäisesti tai opettajan johdolla.

– Ehdokkuus oli positiivinen yllätys meille kaikille. Olemme rakentaneet ainutlaatuisen palvelun toiselle asteelle ja on hienoa saada siitä tunnustusta. Ammatillisten opintojen tarjoaminen verkko-opintoina kenelle hyvänsä on vaatinut paljon innovointia ja luovaa ajattelua, kommentoi projektipäällikkö Jaana Kilpinen.

Avointen opintojen palvelun ovat kehittäneet yhdessä Turun ammatti-instituutti, Turun iltalukio, Turun suomenkielinen työväenopisto, Turun Aikuiskoulutuskeskus, Länsirannikon Koulutus Oy WinNova, Novida ammattiopisto ja lukio, Salon seudun ammattiopisto ja Stadin ammattiopisto.

Palkinnosta:
ESF VET award -palkinnon tarkoituksena on nostaa esille hankkeita, joissa on kehitetty erinomaisia käytäntöjä varmistamaan, että nuoret suorittavat tutkinnon loppuun saavuttaen työelämässä vaadittavat tiedot ja taidot. Euroopan komissio jakaa palkinnon yhdelle ansioituneelle Euroopan sosiaalirahaston rahoittamalle hankkeelle European Vocational Skills Week 2018 -tapahtuman yhteydessä Wienissä 8.-9.11.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jaana Kilpinen