Turku on upea ulkoilukaupunki. Löydä keskustan kadut, kauniit puistot, vehreät metsät, ja monet harrastemahdollisuudet veden äärellä!

Tutkaile kaupunkia

Tutustu kulttuurikuntoilureitteihin

Kulttuurikuntoilureiteillä voi yhdistää pirteästi kulttuurin ja liikkumisen ilon, kuunnella kiehtovia tarinoita menneestä ja oppia uutta kaupungista. Etsi kätketyt pikkupatsaat, tee retki rakkaustarinoihin, porrastele kukkuloille tai kohtaa kaupunki uusin silmin. Katso listaus kaikista kulttuurikuntoilureiteistä:

Opastetuille kävelykierroksille

Turun matkailuoppaiden suositut kävelykierrokset tarjoavat mahdollisuuden tutustua Turkuun kävellen ja tarinoita kuunnellen. Maksullisia kierroksia järjestetään heinäkuussa kaksi kertaa viikossa. Kävelykierroksen hinta on 6 euroa. Koko kesän ohjelma on jaossa Visit Turku matkailuneuvonnassa sekä Turun matkailuoppaiden nettisivuilla.

Yökorista nuorille

Turun NMKY järjestää yökorista kerran viikossa Varissuolla, Pansiossa, Halisissa ja Lausteella. Yökoris yhdistää eri alueiden nuoret liikunnan ja musiikin välityksellä. Urheilulajina voi olla myös jalkapallo, tanssi tai rantalentopallo. Toiminta on suunnattu erityisesti 14–23-vuotiaille nuorille ja osallistuminen on maksutonta.

Pelaamaan kentille

Turussa on urheilukenttiä jalkapallon, koripallon, tenniksen, lentopallon, pesäpallon ja lukuisten muiden urheilulajien harrastamiseen.

Lähes kaikkia kenttiä voi käyttää vapaasti ja maksutta, jos niillä ei ole varattuja vuoroja. Tarkista varaustilanne ja kenttätarjonta:

Kuntoile puistoissa

Vinkkejä ulkokuntosalien käyttöön

Puistokuntosalilaitteet mahdollistavat lihaskunnon harjoittamisen kesäsäästä nauttien. Ympäri kaupunkia sijaitsevilla ulkokuntoilulaitteilla pääset treenaamaan koko kehoa. Tutustu ulkokuntoilulaitteiden käyttöön ohjevideon avulla tai ota mukaasi yksinkertaiset, kuvalliset laiteohjeet.

Ohjattua liikuntaa

Osallistu mukaan Kupittaanpuistossa järjestettäville ryhmäliikuntatunneille. Perinteistä puistojumppaa aikuisille tarjoaa Turun Urheiluliitto. Puistossa jumpataan säävarauksella maanantaisin ja keskiviikkoisin aina 8.8. asti. Kokeile myös joogaa Pure MOVE:n maksuttomissa puistojoogissa säävarauksella torstaisin klo 17.30.

Jalalla koreasti

Lähde nauttimaan kesäilloista rennosti tanssin merkeissä. Linnanpuistossa pääsee kokeilemaan erilaisia tanssilajeja, mm. salsaa, twerkiä ja reggaetonia, sunnuntaisin klo 17–18. Opettajina toimivat Tanssistudio Flaman tanssinopettajat. Tunnin hinta on 5 euroa. Klo 18–20 tanssitaan vapaata tanssia latin-afro-rytmein. Vapaasta tanssista ei peritä osallistumismaksua.

Kesäpelejä eläkeläisille

Eläkeläisille suunnattujen kesäpelien pelikausi on 5.6.–7.8. Lähde mukaan pelaamaan mölkkyä, petanqueta, pocciaa ja muita pelejä osallistujien toiveiden mukaisesti. Pelit järjestetään torstaisin säävarauksella Pormestarinpuiston kentällä.

Frisbeegolfaamaan

Vapaassa käytössä olevia frisbeegolfratoja löytyy mm. Lausteelta, Pansiosta ja Urheilupuistosta.

Keskiviikkoisin kisataan frisbeegolfseura 7k:n viikkokisoissa Lausteen frisbeegolfpuistossa ja joka toinen maanantai vaihtuvalla lähiseudun radalla. Frisbeegolfin viikkokisat ovat kaikille avoimia ja sopivat eritasoisille heittäjille. Kisoissa myös aloittelijat saavat vinkkejä pelaamiseen.

Löydä lähimetsät

Paavonpoluille

Paavonpoluilla pääsee tutustumaan lähiluontoon ja kaupunkiympäristöön eri puolilla Turkua. Paavonpolut on merkitty sinisillä merkeillä puihin ja kiviin. Reitit löytyvät sähköisessä muodossa Citynomadi-sovelluksesta, jossa voit seurata etenemistäsi reaaliaikaisesti ja tehdä samalla erilaisia tehtäviä.

Suunnistamaan

Suunnistaminen sopii kaikenikäisille luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille. Turun Suunnistajat ry ylläpitää Hippo-suunnistuskoulua, jossa lapset pääsevät tutustumaan metsiin ja oppivat kartanlukua helpossa ympäristössä. Turun Suunnistajilla on myös monipuolisia kiintorastistoja, jotka soveltuvat omatoimiseen harjoitteluun.

Vaellukselle

Venlojen vaellus on kaikille naisille tarkoitettu retkeilyyn, vaellukseen ja luontoliikuntaan keskittynyt yhteisö. Venlojen vaellus ei katso ikää, retkeilykokemusta tai vaadi uusia pro-varusteita.

Liiku veden äärellä

Maauimalaan ja vesijumppaan

Samppalinnan maauimala on avoinna 14.5.–30.9. Samppalinnassa on vesijumppaa tiistaisin 5.6.–28.8. klo 7–7.45 altaan matalassa päässä, jossa jalat yltävät pohjaan. Perjantaina 27.7. Samppalinnassa pääsee pulahtamaan altaisiin myös yöaikaan suuren suosion saavuttaneissa kuutamouinneissa klo 21–01.

Kupittaan maauimala on avoinna 4.6.–12.8. Kupittaan maauimalassa on 4.6.–11.8. reipasta vesijumppaa ison altaan syvässä päässä. Jumpissa käytetään kelluttavia vesijuoksuvöitä:

  • ma klo 19.30–20.15
  • ke 8.15–9
  • to 19.30–20.15
  • la klo 9.15–10

Vesijumppiin ei tarvitse ilmoittautua. Hinta: sisäänpääsymaksu + ohjausmaksu 2,5 €.

Uimarannalle

Nauti Turun upeista hiekkarannoista Ekvallassa, Ispoisissa ja Saaronniemessä. Ekvallan ja Ispoisten uimarannoilla on uimavalvojia päivittäin klo 11–18 aina 12.8. asti. Muista myös pienemmät rannat: Brinkhall ja Maarian hiekkakuoppa. Ulkoilusaarilla pääset myös nauttimaan yleisistä uimarannoista.

Melomaan

Melontakurssilla pääsee turvallisesti tutustumaan lajin pariin.

Iltamelonnat sopivat hyvin myös aloittelijoille.

Kanootteja ja kajakkeja voi vuokrata myös omatoimisille retkille.

Vuokriin sisältyy melontaliivit ja alkeisopastus rannalla.

Suppaamaan

Suppailu soveltuu mainiosti kevyeen melontaan maisemia katsellen sekä aktiiviseen kuntoharjoitteluun. Laji ei vaadi ennakkotaitoja ja se sopii kaikenikäisille. Lähde mukaan SUP-melontaretkelle tai vuokraa lauta omatoimiseen käyttöön.

Lisää vinkkejä

>> Kirjoita etsi-kenttään: Koko Turku ulkoilee