Tervetuloa mukaan elokuussa alkaneeseen maksuttomaan varhaiskasvatuskokeiluun! Vuonna 2013 syntyneille lapsille järjestetään Turussa maksutonta varhaiskasvatusta koko toimintavuoden ajan. Kokeilussa ovat mukana kaupungin päiväkodit, perhepäivähoito sekä yksityiset päiväkodit, joissa on palveluseteli ja -ryhmäperhepäivähoito. Myös Kelan yksityisen hoidon tuella voi osallistua kokeiluun, kysy lisää hoitajalta tai palveluohjauksesta.

Varhaiskasvatuspalveluja jo käyttävät ja hakemuksensa jo lähettäneet

Varhaiskasvatuksessa jo olevat vuonna 2013 syntyneet lapset sekä hakemuksensa jo lähettäneet siirretään automaattisesti maksuttomaan varhaiskasvatukseen 20 viikkotunnin osalta. Huoltaja sopii päiväkodin johtajan kanssa tarvittavista viikoittaisista lisätunneista. Näistä tunneista peritään viikkotunteihin perustuva asiakasmaksu, josta tehdään erillinen päätös.

Tarkemmat tiedot kokeilusta ja mm. maksuista, löytyvät Wilman ilmoituksista. Yksityiset päiväkodit ja perhepäivähoitajat ohjeistavat käytännöistään suoraan huoltajille.

Uudet varhaiskasvatuksen asiakkaat

Uudet asiakkaat saavat kaksi päätöstä, joista:

  • toinen koskee maksutonta 20 viikkotuntia ja
  • toinen sen yli menevää aikaa.

Nämä päätökset tulevat postin kautta eri aikoina.

Vanhat asiakkaat saavat lisätietoja varhaiskasvatuspaikasta, johon sähköinen hakemus on jätetty tai palveluohjauksesta lomien aikaana. Uudet asiakkaat voivat olla yhteydessä palveluohjaukseen.

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus
Puhelin arkisin 022625610
varhaiskasvatus@turku.fi