Oletko kiinnostunut teatterista? Haluatko kuulla ja nähdä vähän enemmän kuin tavallisena katsojana? Oletko valmis kirjoittamaan kokemuksistasi kotikriitikkojen blogissa?

Hae mukaan, jos olet

  • kirjoitustaitoinen ja kiinnostunut teatterista.
  • vähintään 16-vuotias, yläikärajaa ei ole.
  • voit sitoutua kotikriitikkotoimintaan kaudeksi 2018–2019. Sinun ei tarvitse olla turkulainen, mutta Turun Kaupunginteatteri ei korvaa vierailuista koituvia mahdollisia matkustus- tai majoituskuluja.

Turun Kaupunginteatteri valitsi kaudelle 2017–2018 rohkean pilottiryhmän starttaamaan yleisötyön projektia, jonka tavoitteena oli nostaa yleisön ääni kuuluviin. Kotikriitikkojen uusi kotikriitikot.com-blogi keräsi ensimmäisen kautensa aikana yli 25 000 näyttökertaa. Nyt kaupunginteatteri hakee tulevalle kaudelle muutamaa uutta kotikriitikkoa kirjoittamaan teatterista ja esityksistä.

Valitut kotikriitikot saavat lipun ja väliaikatarjoilut kaikkiin Turun Kaupunginteatterin omiin esityksiin sekä mahdollisuuden tutustua teatteriin pintaa syvemmältä. Toiminta on kuukausittaista, eikä vaadi omaa blogialustaa tai aiempaa kokemusta teatterista tai bloggaamisesta. Kotikriitikoilla on myös julkinen Facebook-ryhmä, jossa on mahdollista jakaa blogitekstejä ja kokemuksia sekä keskustella muiden katsojien kanssa. Tyyli ja mielipiteet ovat kirjoittajan omia, ovathan he teatterin #yleisönääni.

"Tapaamisten ja yhdessä tekemisen kautta meille syntyi oma yhteisö." -Jani

Vuoden mittainen seikkailu!

Turun Kaupunginteatterin kotikriitikkotoiminnasta vastaa yleisötyöprojektin koordinaattori Iida Rekonen. Hän perehdyttää valitut bloggaajat aluksi teatterin kriittiseen katsomiseen ja siitä kertomiseen. Yhteisiä tapaamisia on alun perehdytyksen jälkeen kerran kuukaudessa. Kotikriitikot saavat vapaalipun esityksiin ja pääsevät kiertämään kulisseissa.  Toiminta muotoutuu myös kotikriitikkojen omien toiveiden mukaan.
 

"Kontakti teatterintekijöihin laajensi teatterimaailmaa." -Merja

Näin haet:

Tutustu aluksi viime kauden kotikriitikkotoimintaan osoitteessa www.kotikriitikot.com. Lähetä 3.8. mennessä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen emmi.kantonen@turku.fi otsikolla "Kotikriitikkohaku". Kerro itsestäsi ja suhteestasi teatteriin A4-liuskan verran. Mukaan valituille kotikriitikoille ilmoitetaan 17.8. mennessä.

"Oli etuoikeutettua päästä kokemaan sisäpiirijuttuja." -Primadonnat