Tapahtumassa on käsityöläisiä, ritareita, narreja, luentoja, opastettuja kierroksia ja vaikka mitä kiinnostavaa. Keskiajan Turku koostuu viidestä eri kokonaisuudesta.

Keskiajan Turku

  • Keskiaikaiset markkinat to–pe 12–20, la–su 12–18
  • Turun tuomiokirkko: 30.6. klo 19 Dominique Visse ja Kuninkaantien muusikot
  • Rohan Tallit: Hevosturnajaiset to–la klo 15 ja 17.30, su klo 17
  • Aboa Vetus & Ars Nova: erikoisopastuksia päivittäin esim. 11.30 ja 13.30 Elämää keskiajan Turussa ja Lasten satukierros
  • Turun linna: Keskiaikapäivä 30.6. 10–17

Vanhalla Suurtorilla järjestetään 22. kertaa Keskiaikaiset markkinat, joissa matkataan tällä kertaa vuoteen 1400. Tapahtumassa on soittoniekkojen ja ilveilijöiden lisäksi iso annos asiaohjelmaa keskiajasta innostuneille. Markkinoille on vapaa pääsy.

Turun tuomiokirkko on Suomen kansallispyhättö ja myös Suomen ainoa keskiaikainen katedraali. Siellä järjestetään mm. Pieni reliikkinäyttely ja opastettuja kierroksia. Esiintymään tulevat ranskalainen kontratenori Dominique Visse ja Kuninkaantien muusikot.

 

Rohan Tallien uudessa esityksessä vietetään Juhana III:n aikaisia helavalkeita, tulen juhlaa. Luvassa on turnajaiset, joissa ritarit taistelevat sotataitojensa paremmuudesta. Hahmot ovat historiallisia, vaikka tosi ja taru saattavatkin sekoittua juhlan aikana.

Aboa Vetus & Ars Nova -museossa päästään kurkkaamaan keskiaikaisen rauniokorttelin syvyyksiin. Lukuisat esineet ja maan alta löydettyjen kivitalojen rakenteet raottavat Suomen vanhimman kaupungin verhoa. Luostarin Jokikadun tuntumassa, museon pihalla, voi tutustua arkeologisiin kaivauksiin. Tapahtuman aikana järjestetään mielenkiintoisia luentoja, jotka kertovat elämästä kadun varrella.

 

Turun linnan Keskiaikapäivänä 30.6. pääsee tutustumaan linnan asukkaiden arkeen. Palvelusväki on kiireistä arkipäivän pyykkäyspuuhissaan, sotilaat esittelevät taitojaan mm. jousiammunnassa. Lapset voivat osallistua leikkimielisiin turnajaisiin ja rakentaa hiekkalinnoja. Luennoilla ja tietovarteilla kerrotaan esimerkiksi Turun linnan rakentamisesta, keskiajan ruokataloudesta, pyhimysveistoksista ja värien historiasta.

Yleisö voi jakaa kokemuksensa tapahtumasta hashtagilla #keskiajanturku.