Saaronniemeen ja Ruissalon kansanpuistoon siirtyvät väliaikaiset asemat täydentävät Turun kaupunkipyöräverkostoa heinäkuussa.

Föli-fillareiden POP-UP -asemat heinäkuussa 2018:

  • Nummenpuistokatu 2, Yo-kylä 1.5. - 31.7.2018
  • Ruissalon kansanpuisto, vesibussin päätepysäkki 12.7. - 31.7.2018
  • Saaronniemi, Saarontien pässsä leirintäalueen parkkipaikalla 12.7. – 31.7.

Kaikki asemat sekä tarkempaa tietoa fölläreistä kaupunkipyörien nettisivuilta: 
foli.fi/kaupunkipyorat

Toiveet POP-UP-asemien sijainneista ja muun palautteen voi jättää Palautepalvelun kautta (valitse valikosta "kaupunkipyörät").

Pyörien saatavuuden asemilla näet Fölin reittioppaasta.

Väliaikaiset eli POP-UP-asemat ovat normaaleja kaupunkipyöräasemia, mutta paikallaan vain lyhyen ajanjakson muutamasta päivästä kolmeen kuukauteen. Paikkaa vaihtavien asemien avulla testataan uusia sijainteja ja täydennetään kaupunkipyöräverkostoa esimerkiksi tapahtumien aikana. POP-UP -asemia on Turussa käytössä kolme kerrallaan.

Kaupunkipyöräjärjestelmän ensimmäiset väliaikaiset asemat sijaitsivat Martissa, Portsassa ja Ylioppilaskylässä. Kokeilukolmikon ensimmäinen, Merimiehenkadulla Martissa sijainnut asema poistui käytöstä heinäkuun alussa ja siirtyi Ruisrockin ajaksi festivaalireitille Kanslerintielle. Portsan Puutarhakadun väliaikaisasema puolestaan on käytössä sunnuntaihin 8.7. saakka. Koko järjestelmän yhdeksi suosituimmaksi osoittautunut Ylioppilaskylän fölläriasema jatkaa vielä tutulla paikallaan ainakin 31.7.2018 saakka. 

Kaupunkipyöriä on Turussa kaikkiaan 300 ja kiinteitä kaupunkipyöräasemia on käytössä 35. Kaikkien Föli-fillariasemien välillä liikkuu päivittäin tasapainotustiimi, joka kuljettaa pyöriä asemalta toiselle aamuvarhaisesta aina iltaan klo 22 saakka. 

Keltaisella kansanpuistoon, sykkelillä Saaronniemeen

Toivottu lisä kaupunkipyöräverkostoon ovat heinäkuun puolivälissä toimintansa aloittavat Saaronniemen ja Ruissalon kansanpuiston fölläriasemat. Ruissalo nousi käyttäjiltä saatujen ehdotusten perusteella ylivoimaiseksi ykköskohteeksi POP UP -asemille. 

Kuva yllä: Ruissalon kansanpuiston POP UP -asema kartalla

Kahden eri puolille saarta sijoitetun aseman ansiosta kaupunkilaisten on nyt mahdollista ottaa koko laaja ja luonnonkaunis Ruissalo haltuun fölläreillä. Kaupunkipyöräasemien tarkat sijainnit Ruissalossa on määritelty yhteistyössä maanomistajien ja alueella toimivien yritysten kanssa. Ruissalon asemien myötä kaupunkipyöräverkosto yhdistyy kätevästi myös kesän ajan Aurajoelta Ruissaloon liikennöivään Fölin vesibussiin!

Ruissalon kansanpuiston asema sijaitsee vesibussin päätepysäkin läheisyydessä. Saaronniemen asema pystytetään Saaronniemen leirintäalueen parkkipaikan yhteyteen. 

Kuva yllä: Saaronniemen POP-UP -asema kartalla

 

Asiasanat: