Ennakkoon loppuunmyyty Ruisrock juhlitaan ensi viikolla 6.–8.7. Ruissalon Kansanpuistossa. Festivaali vaikuttaa julkiseen liikenteeseen ja myös festarin liikennejärjestelyissä on tehty uudistuksia.

Ruisrockin aikana Turun joukkoliikenteen Fölin pysäkeissä tapahtuu muutoksia. Fölin linja 8 ei aja festivaaliviikonloppuna Kansanpuiston eikä Kuuvan kautta, ja kuusi Ruissalon puistotien pysäkkiä on poissa käytöstä. Fölin vesibussi ajaa normaalien aikataulujensa mukaan, mutta ei liikennöi Ruissalon Kansanpuiston pysäkille 2.–11.7

Ruissalon Kansanpuiston festivaalialue on yleisöltä suljettu festivaalin rakennuksen ja purun aikana 2.7.–11.7. Ruisrock-viikonloppuna saareen kulkemista autolla rajoitetaan. Festivaalivieraat voivat pysäköidä autonsa Artukaisissa sijaitsevalle parkkialueelle, jolta maksuton festaribussi kulkee festaribussiasemalle.

Myös festivaalin omissa liikennejärjestelyissä on tehty uudistuksia

Ruisrockin omat festaribussit lähtevät tänä vuonna Turun keskustassa uudesta paikasta Maariankadulta. Festaribussit liikennöivät keskustan ja festaribussiaseman välillä tuttuun tapaan Ruisrockin aukioloaikojen mukaisesti. Festaribussiasema sijaitsee entisellä paikallaan Ruissalon sillan kupeessa, jonne myös taksit ajavat festivaaliviikonloppuna. Festaribussilippuja myydään busseissa ja ennakkoon Ruiskioskilla kauppakeskus Hansassa.

Myös Ruisrockin VIP-asiakkaiden vesibussilaiturilla on uusi sijainti osoitteessa Läntinen Rantakatu 37. VIP-vieraat noutavat vesibussiin oikeuttavan rannekkeensa ja passinsa ennakkoon hotelli Radisson Blu Marina Palacen akkreditointipisteeltä, josta on nyt entistä lyhyempi matka vesibussilaiturille.

Pyöräileviä festivaaliasiakkaita palvelee tänä vuonna kaksi pyöräparkkia. Perinteinen pyöräparkki sijaitsee vanhalla paikallaan festivaaliportin läheisyydessä, ja sinne voi ostaa lippuja Ruiskioskilta tai suoraan pyöräparkista. Pyörän voi jättää myös uuteen, ilmaiseen parkkiin Ruissalon sillan kupeeseen, josta on festivaalialueelle noin kahden kilometrin kävelymatka Rantapromenadia pitkin.

Uutena saavutettavuuspalveluna Ruisrockista kulkee keskustaan maksuton inva-shuttle festivaali-iltoina. Palvelu on tarkoitettu festivaalin saavutettavuuspalveluiden käyttäjille ja heidän avustajilleen. Inva-shuttle lähtee Ruisrockin esteettömältä parkkialueelta ja kuljettaa asiakkaat Turun keskustaan.

Lue lisätietoja Ruisrockin saavutettavuuspalveluista ja katso Ruisrockin sivuilta tai infovideoilta vinkit festivaalialueelle saapumiseen ja sieltä poistumiseen.

Kaupunginosa/Alue: